Ντροπή… Άγνωστοι τρύπησαν αλμυρίκια στο Σφηνάρι – Τα δέντρα νεκρώνουν και ξεραίνονται | Photos

ντροπή-άγνωστοι-τρύπησαν-αλμυρίκια-1235269

Εξι αλμυρίκια, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Σφηναρίου στην Κίσσαμο, νεκρώνουν έπειτα από ανθρώπινη παρέμβαση, όπως καταγγέλλει επαγγελματίας της περιοχής. Στα δέντρα, τα οποία βρίσκονται εκεί επί πολλές δεκαετίες, πριν από περίπου 20 μέρες ξεκίνησαν να εμφανίζονται ξερά κλαδιά, χωρίς κάποια προφανή αιτία. Όμως, με μια πιο προσεκτική ματιά, στα δέντρα βρέθηκαν ίχνη επέμβασης που έκανε ανθρώπινο χέρι.

Από τα έξι δέντρα, τα δύο βρίσκονται εντός περιβόλου ταβέρνας και τα τέσσερα σε κοντινή απόσταση. Εξετάζοντας τους κορμούς από κοντά, αποδείχθηκε ότι στα έξι δέντρα που ξεραίνονται, υπάρχουν τρύπες, οι οποίες καταφανέστατα έχουν γίνει με τη χρήση εργαλείου. Κάποιες από τις τρύπες μάλιστα δείχνουν αρκετά… φρέσκες, με το ξύλο να διατηρεί ακόμα  ανοικτό χρώμα. Είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για φυσική φθορά και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας μάλιστα, στο μεγαλύτερο από τα δέντρα υπάρχουν τέσσερις τρύπες, σε δύο άλλα δέντρα από δύο τρύπες στο καθένα και στα υπόλοιπα έχει εντοπιστεί από μια τρύπα. Εκτός από τις τρύπες στα δέντρα, κάποιοι έβαψαν μπλε και την ταμπέλα του καταστήματός του.

Εκφράζονται βάσιμες υποψίες ότι μπορεί μέσα σε αυτές τις τρύπες να έχει τοποθετηθεί κάποια χημική ουσία που ξεκίνησε να καταστρέφει τα δέντρα, καθώς πρέπει να δοθεί μια εξήγηση, πώς είναι δυνατόν μόνο τα δέντρα με τις τρύπες να νεκρώνουν και τα υπόλοιπα δέντρα όχι. Μάλιστα, ο επαγγελματίας υποστηρίζει ότι οι τρύπες αυτές αρχικά ήταν καλυμμένες ώστε να μη φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Ειδοποιήθηκε το δασαρχείο και κλιμάκιό του βρέθηκε στο σημείο για να εξετάσει τα δέντρα. Έλαβε δείγματα, τα οποία αναμένεται να δείξουν αν στις τρύπες είχε τοποθετηθεί δηλητήριο. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και ο Δήμος Κισσάμου, με τον δήμαρχο να επιθεωρεί και εκείνος το σημείο.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί και επισήμως ότι τα δέντρα καταστράφηκαν από ανθρώπινη παρέμβαση, τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν οι αρχές θα είναι απλά: Γιατί να καταστρέψει κανείς δέντρα που χάριζαν τη σκιά τους στους επισκέπτες της περιοχής και ποιος μπορεί να επωφεληθεί από κάτι τέτοιο.

Δείτε φωτογραφίες:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ντροπή… Άγνωστοι τρύπησαν αλμυρίκια στο Σφηνάρι – Τα δέντρα νεκρώνουν και ξεραίνονται | Photos

  1. μάλλον εχει διαφορές μα κάποιον ο κύριος,ΑΛΛΑ δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό!!
    να πάρουμε παράδειγμα στον Σταυρό? στην Αλμυρδα?
    αλλά μάλλον εκεί δεν τα»βλέπει» κανείς !!!!!!!
    τωρα πως δεν εχει σκια, και εσυ σαν λαλακας θα πας στις ομπρελες τους ειναι αλλο θεμα
    ΣΩΣΤΑ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook