Ντόρα: «Ταμπού δεν είχα ποτέ στην ζωή μου – Το TikTok είναι το εργαλείο της νέας γενιάς»

ντόρα-ταμπού-δεν-είχα-ποτέ-στην-ζωή-μο-1659975

Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα μιας σύγχρονης πολιτικού, αυτό θα ήταν με βεβαιότητα το παράδειγμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Μια γυναίκα που υπηρετεί την πολιτική και τον ελληνικό λαό σε ολόκληρη τη ζωή της, έχοντας βρεθεί σε νευραλγικές θέσεις, όπως αυτή της υπουργού Εξωτερικών και έχοντας περιληφθεί, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes , στη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη.

Προτεραιότητα της, τα παιδιά και τα εγγόνια της. Είναι άλλωστε η πιο trendy γιαγιά του TikTok, αφού όπως λέει η ίδια, ποτέ στη ζωή της δεν είχε ταμπού, γι΄ αυτό και μπορεί να μιλήσει τη «γλώσσα των νέων».

Είναι η γυναίκα που αριστοτεχνικά μπορεί να παντρεύει τις κορυφαίες προσωπικές στιγμές της ζωής της με μια κορυφαία πολιτική στάση.

Πως είναι για εσάς να εκπροσωπείτε την ιδιαίτερη πατρίδα σας τα Χανιά, να είστε κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, κάνοντας ταυτόχρονα και προεκλογική εκστρατεία;

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να εκπροσωπώ τον τόπο που πέρασα όμορφα παιδικά χρόνια και έχω χιλιάδες αναμνήσεις. Άλλωστε νιώθω και είμαι Χανιώτισσα. Την πρώτη φορά που επιδίωξα την εμπιστοσύνη και την ψήφο τον Χανίων το 2019, δεν σας κρύβω, ήταν με άγχος.

Είναι άλλες οι ανάγκες και οι απαιτήσεις μιας εκλογικής περιφέρειας όπως αυτή των Χανίων και άλλη της Α’ Αθηνών. Σήμερα, εδώ στα Χανιά, βιώνω την προεκλογική μου περίοδο με πολύ χαρά, προσμονή και ικανοποίηση. Είναι, ξέρετε, πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα να είσαι δίπλα στον κόσμο, να δέχεσαι την αγάπη του, να ακούς τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του και να βάζεις στόχο να τα λύσεις την επόμενη μέρα.

Έχετε δηλώσει πως αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει αυτοδυναμία, θα κάνετε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη κάλπη. Εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση σας μέχρι και σήμερα;

Εμείς είμαστε απολύτως ειλικρινείς με τους πολίτες. Ζητάμε καθαρή εντολή για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα σύνθετα προβλήματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, αξιοπιστία και σταθερότητα, χαρακτηριστικά που επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, και τα οποία αποτυπώνονται στην στάση μας και στο πρόγραμμα μας.

Δεν «ποντάρουμε» στην αβεβαιότητα, στην ασάφεια, και ο πολιτικός μας λόγος δεν χαρακτηρίζεται από τα ήξεις-αφήξεις τα οποία χαρακτηρίζουν την αντιπολίτευση. Οι πολίτες θα δείξουν το δρόμο, θα επιλέξουν ποιος θέλουν να κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτό θα είναι ένα μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα πρέπει να γίνει σεβαστό.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται, αλλά αυτό είναι κάτι που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αμφισβητεί. Η δίκη σας εκτίμηση από την επαφή σας με την κοινωνία, ποια είναι;

Δεν μου κάνει εντύπωση πως ο κ. Τσίπρας το αμφισβητεί, άλλωστε προεκλογική περίοδος είναι, προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του, αν όχι και τον ίδιο, ότι η στρατηγική τους περνάει, ακόμα και αν αυτό είναι μακριά από την πραγματικότητα. Βρίσκομαι στα Χανιά από τις αρχές του Απρίλη, βρίσκομαι ανάμεσα στο κόσμο, στα χωριά, στα καφενεία και στις εκδηλώσεις.

Μπορεί να υπάρχουν προβληματισμοί, δεν σας το κρύβω, καθώς ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι δεν κάναμε λάθη.

Όμως οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι έχουμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τις δύσκολες στιγμές, που ήταν περισσότερες από τις εύκολες, και δεν ξεχάσαμε και τα μικρά προβλήματα του, μπροστά στα μεγάλα.

Εκεί είναι η ουσία, στο να ακούς και να καταλαβαίνεις, και ο κόσμος το αναγνωρίζει. Αναγνωρίζει την αξιοπιστία μας, την σοβαρότητα μας, αναγνωρίζει ότι κάναμε πράξη όσα δεσμευθήκαμε. Αυτή την αναγνώριση και αυτή την εμπιστοσύνη μετράνε οι δημοσκοπήσεις, και είναι αυτό που δεν θέλει να δεχθεί ο κ. Τσίπρας.

Παρά τη μεγάλη σας αναγνωσιμότητα κα Μπακογιάννη, κυριολεκτικά οργώνετε καθημερινά κάθε γωνιά της εκλογικής σας περιφέρειας. Ποιο είναι το κίνητρο σας και τί έχετε εισπράξει για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον κόσμο στα Χανιά τον τελευταία μήνα;

Η αναγνωρισιμότητα από μόνης δεν λέει κάτι και δεν είναι και το ζητούμενο. Αν δεν πας στο κόσμο, στην καθημερινότητά του, να μπεις μέσα να δεις προβλήματα, να τον ακούσεις και να δεις πως μπορείς να βοηθήσεις, τότε δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου σαν κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος.

Εκεί βρίσκεται όλη η αξία της πολιτικής. Κάθε προεκλογική εκστρατεία έχει δυο επίπεδα: το πρώτο και κυριότερο, να σε αξιολογήσει ο πολίτης για αυτά που έκανες, που του υποσχέθηκες την τετραετία που πέρασε.

Τα δείγματα γραφής σου, οι δεσμεύσεις σου.

Ξέρετε, πριν κάποιες μέρες, σε μια ομιλία μου στο επιμελητήριο Χανίων, σηκώθηκε ένας πολίτης, επαγγελματίας του κλάδου των ταξί, και μου είπε το εξής:

«11 χρόνια τώρα κανείς δεν έλυσε πράγματα για εμάς εδώ. Μετά από 11 χρόνια εσύ μας άκουσες, μας βοήθησες όσο μπορούσες. Έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη μας».

Αυτό για μένα είναι ανεκτίμητης αξίας. Και εκεί βασίζεις το δεύτερο επίπεδο, που είναι να τους εξηγήσεις τι μπορείς να κάνεις επιπλέον, πως μπορείς να συνεχίσεις να τους δίνεις φωνή και δύναμη.

Κα Μπακογιάννη, πρόσφατα ανοίξατε TikTok και μάλιστα στην πρώτη σας ανάρτηση, το video σας έγινε μέσα σε λίγες ώρες viral. Ο προεκλογικός αγώνας μέσω social media, εκτιμάτε πως θα καταφέρει να προσεγγίσει τους νέους ηλικιακά ψηφοφόρους;

Η αλήθεια είναι πως την συγκεκριμένη πλατφόρμα μου την έμαθαν τα εγγόνια μου, που είναι διαρκώς στα κινητά τους και παρακολουθούν πολύ στενά την ψηφιακή μου παρουσία.

Οπότε, με το που έμαθαν ότι δεν έχω TikTok, απόρησαν πως θα προσεγγίσω τους νέους, πως θα μάθουν για αυτά που θέλω να κάνω.

Δεν έχουν άδικο, μιας και η νέα γενιά σήμερα επικοινωνεί διαφορετικά από την προηγούμενη, και σίγουρα πολύ διαφορετικά και από την δική μου, που είναι ακόμα πιο παλιά.

Τα social media αποτελούν κομμάτι της ζωής μας, της ενημέρωσής μας, με τις αδυναμίες και τα ρίσκα που έχουν, όπως η παραπληροφόρηση.

Όμως είναι το εργαλείο της νέας γενιάς, η «γλώσσα» τους, και οφείλω, επειδή εκπροσωπώ και αυτούς στα Χανιά, αν όχι πρωτίστως αυτούς και το μέλλον τους, να τους προσεγγίσω εκεί που και οι ίδιοι αισθάνονται άνετα.

Άλλωστε, ταμπού δεν είχα ποτέ στην ζωή μου για να πω ότι τώρα αυτά δεν είναι για εμένα.

Τα εγγόνια σας, που αναφέρετε στο video σας πως σας λένε την πιο trendy γιαγιά του TikTok, βρίσκετε χρόνο να τα βλέπετε αυτή την απαιτητική περίοδο, πριν τις εκλογές;

Βρίσκω ναι, είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Η οικογένεια είναι αυτό που μου δίνει δύναμη και προοπτική, με γεμίζει. Εύκολο δεν είναι, ούτε όταν έχεις τόσο απαιτητικό πρόγραμμα αλλά ούτε όταν έχεις και τόσο πολλά εγγόνια.

Όμως πάντα υπάρχει τρόπος, στις γιορτές, τα Σαββατοκύριακα, και σίγουρα πολλές μα πολλές βιντεοκλήσεις με κάθε ένα από αυτά. Αν η πανδημία πέτυχε κάτι ήταν να με εξοικειώσει απόλυτα με τις τεχνολογίες και τις αμέτρητες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα εγγόνια μου.

Είναι το μέλλον μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Όλοι μας, πολιτικοί και μη, για αυτούς πασχίζουμε, δίνουμε την μάχη να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Είναι ο λόγος να σηκωθείς από το κρεβάτι και να παλέψεις. Και εγώ είμαι ευλογημένη γιατί έχω πολλούς τέτοιους λόγους.

HerNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook