Ντόρα Μπακογιάννη: Το ανθρώπινο δυναμικό που ενισχύει το ΕΣΥ να μείνει και την επόμενη μέρα

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται σε ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να παραμείνει και την επόμενη ημέρα, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, η βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κα Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας τις μέρες της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κα Μπακογιάννη είπε πως δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα βάζουν πλάτη να φύγουν αύριο, τονίζοντας πως είναι σίγουρη πως «η κυβέρνηση θα φροντίσει να έχουν τέτοια μοριοδότηση που θα μείνουν στο ΕΣΥ.»

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης και στις προσφορές του ιδιωτικού τομέα που όπως τόνισε στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Σε ότι αφορά το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις της χώρας η κα Μπακογιάννη επεσήμανε πως «στόχος είναι οι επιχειρήσεις αυτές να μείνουν ζωντανές. Δηλαδή την επόμενη ημέρα να ξεκινήσουν ξανά την λειτουργίας τους. Δηλαδή να διευκολυνθούν φορολογικά, και με ασφαλιστικά κίνητρα, με μείωση αυτή τη στιγμή στο 25% των υποχρεώσεων τους αν έχουν τώρα την δυνατότητα να πληρώσουν υποχρεώσεις τους.»

Σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας η βουλευτής Χανίων είπε πως δεν πρέπει να χαθούν και για το λόγο αυτό σημείωσε πως η κυβέρνηση πήρε όλα τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Για τις τράπεζες και τους μηχανισμούς ρευστότητας είπε πως υπάρχουν ευρωπαϊκοί μηχανισμοί που θα στηρίξουν αυτοί την διαδικασία.

Για τον τομέα του τουρισμού η κα Μπακογιάννη είπε πως αν πάνε καλά τα πράγματα η Ελλάδα με τον τρόπο που λειτούργησε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, «απέδειξε πως είναι ένα συγκροτημένο κράτος που μπορεί όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και να δεχθεί ένα πρώτο τουριστικό κύμα».

Σημείωσε πάντως πως και ο Απρίλιος που είναι ο κρίσιμος μήνας, πρέπει να μας βρει εξίσου αποφασισμένους και τόνισε πως είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τις οδηγίες  όπως και τους προηγούμενους μήνες.

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:
  Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ 800 ΓΙΑ ΝΑ ‘ΜΑΣΤΕ ΑΡΑΧΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΟΛΜΗΣΕ ΜΠΡΕ ΟΥΤΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΕΙ…
  ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟΔΑ ΜΑΜΟΥΝΑΚΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
  Υ.Γ.: ΜΗΝ ΧΑΛΑΡΩΝΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ