Ντόρα Μπακογιάννη: Θα είμαι υποψήφια με σταυρό, ζητώ απ’ τους Χανιώτες να με προτιμήσουν

ντόρα-μπακογιάννη-θα-είμαι-υποψήφια-μ-1531174

«Τα Χανιά έχουν να δουν έργα από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και βλέπουν τώρα επί Κυριάκου Μητσοτάκη»

Από το αγαπημένο των Μητσοτάκηδων Μαράθι, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για όλους και για όλα στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά.

Η κα Μπακογιάννη έδωσε και επίσημα τέλος σε όλα τα σενάρια περί υποψηφιότητας στο Επικρατείας:

«Ο Κυριάκος μου έκανε μια πρόταση για το Επικρατείας, με δύο λογικές, η πρώτη ήταν ότι επειδή αρρώστησα να είμαι κοντά στην Αθήνα και η δεύτερη για να είμαι κάθε μέρα στην τηλεόραση, επειδή ο υποψήφιος βουλευτής έχει δύο μόνο εμφανίσεις στα κανάλια, ενώ ο επικρατείας έχει απεριόριστες.

Πρέπει να πω ότι το σκέφτηκα. Το σκεφτόμουν επί τέσσερις μήνες και μετά κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να το κάνω. Δεν μπορώ μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική να είμαι βουλευτής χωρίς την ψήφο.

Θέλω να είμαι βουλευτής με σταυρό προτίμησης, είναι φοβερή τιμή για μένα. Θέλω να είμαι βουλευτής Χανίων. Θα κατέβω με σταυρό στα Χανιά. Και ζητώ από τους Χανιώτες να με προτιμήσουν.» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον τουρισμό

«Βεβαίως θα πει όχι η Κυβέρνηση στην Ryanair. Εντάξει, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» τόνισε η κα Μπακογιάννη, πάνω στο πρόσφατο αίτημα των Ιρλανδών για μείωση φόρων τον χειμώνα, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επιχειρηματίας του τουρισμού ή της εστίασης φέτος στα Χανιά που να μην είναι ευχαριστημένος.

«Τα Χανιά φέτος είχαν 750.000 περισσότερους επισκέπτες. Στα Χανιά και την Χαλκιδική σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ άνοιξαν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Στα Χανιά δρομολογούνται τέσσερις τεράστιες τουριστικές επενδύσεις» τόνισε.

Μάλιστα προσέθεσε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι το νερό και οι υποδομές. «Τα Χανιά έχουν να δουν έργα από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και βλέπουν τώρα επί Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε.

Για το νερό, ανέφερε ότι έχει ξεμπλοκάρει και προχωρά με ΣΔΙΤ το διπλό φράγμα στον Ταυρωνίτη και ο ΒΟΑΚ με το τμήμα Χανιά -Καστέλι. «Νερό και ΒΟΑΚ είναι όροι για την ανάπτυξη της περιοχής

Λαφονήσι και Μπάλος

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή της Κισσάμου: «Αν δεν προστατέψουμε Λαφονήσι και Μπάλο, δεν θα υπάρχει και ο κόσμος που τα επισκέπτεται σήμερα. Είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί το περιβάλλον. Είμαι χαρούμενη που όλοι συμφωνούν. Είναι πολιτικά δύσκολη απόφαση αλλά είναι αναγκαίο θα παρθεί για την προστασία του περιβάλλοντος»

Λύση για το δημοτικό σχολείο Δραπανιά

Στον χώρο της παιδείας, δόθηκε λύση για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά, όπως ανακοίνωσε η κα Μπακογιάννη.

Όπως τόνισε, η υπόθεση έχει θετική έκβαση και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πριν την Δευτέρα. Δυστυχώς, όπως ανέφερε, η μείωση του μαθητικού πληθυσμού σε ορεινές περιοχές έχει επιφέρει μειώσεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Για το Νοσοκομείο Χανίων 

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Χανίων, η κα Μπακογιάννη, τόνισε πως «αυτό που θα γίνει στο νοσοκομείο την επόμενη τριετία είναι η απόλυτη επανάσταση: ενεργειακή αναβάθμιση με 5,5 εκ. μπαίνουν φωτοβολταϊκά, αλλάζουν τα πατώματα, θα γίνει κούκλα».

«Το Νοσοκομείο Χανίων  θα έχει 580 κλίνες ανεπτυγμένες, μαζί με τον ψυχιατρικό τομέα» σημείωσε.

Για το πρόβλημα στέγης

«Το πρόγραμμα το οποίο εξήγγειλε η Κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα σε νέα ζευγάρια να αποκτήσουν στέγη με δόση χαμηλότερη από το ενοίκιο που θα πλήρωνε. Δίνει στους φοιτητές διπλό στεγαστικό επίδομα, ειδικά αν συγκατοικήσουν δίνουν λύση Εμένα τα παιδιά μου ποτέ δεν έμεναν μόνα τους ως φοιτητές, τρία- τρία έμεναν» τόνισε.

Παράλληλα, πρότεινε να πάρει πρωτοβουλίες η αυτοδιοίκηση για την ανέγερση κατοικιών για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς και εποχικά εργαζόμενους.

Για την συνεργασία με Δήμους – Περιφέρεια

«Τα έργα των Χανίων μου τρώνε πολύ ώρα κάθε μέρα. Οι Δήμαρχοί μας στα Χανιά, με έχουν εντυπωσιάσει με την ταχύτητα με την οποία φτιάχνονται οι μελέτες και παίρνονται οι χρηματοδοτήσεις. Πραγματικά αξίζουν έναν καλό λόγο αυτοί οι άνθρωποι» τόνισε η κα Μπακογιάννη.

«Η συνεργασία μου αυτή τη στιγμή με όλους είναι άψογη. Είμαι πολύ ευχαριστημένοι, αντιδρούν γρήγορα κι έτσι δεν χάνονται λεφτά» τόνισε: «Έχω άριστη συνεργασία με τον Αρναουτάκη και με τον Καλογερή. Ο Νίκος Καλογερής είναι ένας άνθρωπος που έχει απόλυτη εικόνα του νομού» τόνισε.

Για την ενεργειακή κρίση

«Ο κόσμος ξέρει ότι η ενεργειακή κρίση είναι εισαγόμενη. Ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος. Όλος ο κόσμος ξέρει σήμερα ότι η Ευρώπη είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία. Αυτόν  τον χειμώνα ο Πούτιν θα τα ρίξει όλα γιατί ξέρει ότι από την άνοιξη και πέρα η κατάσταση στη Ρωσία θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Φέτος θα ρίξει όλα του τα όπλα για να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις» τόνισε.

Ωστόσο αναφέρθηκε στην επιδότηση που δίνει το κράτος στους λογαριασμούς: «Οι λογαριασμοί είναι αυξημένοι αλλά μικρότεροι του πραγματικού κόστους γιατί επιδοτούνται. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα επιδοτηθεί στην αντλία. Ο κόσμος έχει την στήριξη της κυβέρνησης στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της οικονομίας» τόνισε.

zarpanews.gr

14 thoughts on “Ντόρα Μπακογιάννη: Θα είμαι υποψήφια με σταυρό, ζητώ απ’ τους Χανιώτες να με προτιμήσουν

  1. Η Rayanair άλλαξε το τουριστικό τοπίο στα Χανιά Τόσους Ιταλούς τουρίστες τα Χανιά δεν είχαν δει ποτέ Αρκεί να δει κανείς τα σχετικά νούμερα Και αυτό χάρις στην αύξηση πτήσεων και προορισμών από Ιταλία
    Ας μην την πυροβολούμε λοιπόν
    Συνταξιούχος είμαι και όχι tour operator Αλλά πολλές οικογένειες τρώνε ψωμί από τον τουρισμό και χάριν της Rayanair Όσο για την Ντόρα.: Μακάρι να είχαμε πολλούς πολιτικούς σαν αυτή

    1. Άποψη σου…! Όσο για τους Ιταλούς Τουρίστες που όντως ήταν παραπάνω από πολλοί φέτος στα Χανιά.. δεν άφησαν και τίποτα σε εμπορικά και τουριστικά …εκτός από super-mini markets και κανά αυτοκίνητο άν νοίκιασαν…κατά τα άλλα.μας άφησαν την βρώμα τους κι έφυγαν!!!!

  2. Ντόρα και τα πρόβατα κάποτε ξυπνούν.
    Με 751 ευρω μικτά θα φάτε μαύρο μέχρι την δευτέρα παρουσία.Ούτε τα 800 του Αλέξη φτάνουν.
    Πάμε στυλ sweden rechtsextrem στα Γερμανικά που σου είναι και οικεία..
    Europa für Europär

  3. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, 4000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.

  4. Μάλλον της ..διαφεύγει ότι η Kρήτη έργα υποδομής είδε μόνο επί εποχής Παττακού και παρέας του….Και με αυτά πορεύτηκαν οι Κρητικοί τόσα χρόνιαααα!!

    1. Η χούντα φίλε μόνο δρόμους και σχολεία έφτιαξε… Μας έφτιαξε νοσοκομεία και δεν το ξέρω; έφτιαξε κέντρα υγείας και δεν το ξέρω, έφτιαξε πανεπιστήμια και πολυτεχνείο και δεν το ξέρω, έφτιαξε φράγματα και δεν το ξέρω;

    1. Και είναι.και πολλοί από δαύτους… που θα ζητήσουν κι άλλη μια φορά…την ψήφο μας! Ολόκληρος «στρατός»-οικογένεια που πρέπει αναγκαστικά να τους τρέφουμε και αυτοί.να πλουτίζουν …επί ενάμιση αιώνα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook