Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα Χανιά έχουν πρωθυπουργική εκπροσώπηση» – Τι είπε για ΒΟΑΚ και Λόφο Καστέλι

ντόρα-μπακογιάννη-τα-χανιά-έχουν-πρω-1167965

Στον Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη μίλησε το πρωί της Παρασκευής η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Χανίων ρωτήθηκε για την αποπομπή του Βασίλη Διγαλάκη από την κυβέρνηση και για το γεγονός ότι τα Χανιά δεν έχουν πλέον κάποιον υπουργό ή υφυπουργό και αντέτεινε ότι έχουν… πρωθυπουργό:

«Δεν έχουμε υπουργική εκπροσώπηση, έχουμε όμως πρωθυπουργική εκπροσώπηση. Κάτι είναι κι αυτό. Ο κ. Διγαλάκης έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά υπήρχε η ανάγκη εναλλαγών, την οποία πάντοτε έχει ένας πρωθυπουργός» δήλωσε η κα Μπακογιάννη.

Όσον αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η βουλευτής Χανίων τόνισε ότι προχωράει με γοργούς ρυθμούς ο ΒΟΑΚ, ώστε να μην χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή του, ενώ άφησε σπόντες για την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν είχε σχεδιάσει το τμήμα από τα Χανιά μέχρι το Καστέλι:

«Έχουν ανατεθεί 12 μελέτες για τον ΒΟΑΚ για να μπορέσουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Η πρόταση στο Ταμείο Ανόρθωσης είναι η συνολική χρηματοδότηση, άρα το ζήτημα αυτό έχει λυθεί. Θα φτάσει μέχρι το Καστέλι. Και όταν γίναμε εμείς κυβέρνηση, δεν υπήρχε ούτε στο σχέδιο το Χανιά-Καστέλι. Δεν είχε προστεθεί απολύτως τίποτα, δεν υπήρχε ούτε ζωγραφισμένο στον χάρτη. Επίσης προχωρούν κάποιες ειδικές μελέτες, όπου το επιτρέπει το έδαφος, να αυξηθεί η επιτρεπόμενη ταχύτητα μέχρι και τα 120χλμ την ώρα. Ταυτόχρονα ανατέθηκαν τρεις μελέτες για τη σύνδεση της Σούδας με το αεροδρόμιο, που είναι πολύ σημαντικό για μας διότι αυτός ο δρόμος θα αναβαθμίσει τη σημασία του αεροδρομίου μας, μαζί με το ραντάρ, για να έχουμε μεγαλύτερη κίνηση από το δικό μας αεροδρόμιο και όχι από το Ηράκλειο, για να πάρουμε το δικό μας μερίδιο δηλαδή της κίνησης του Ρεθύμνου».

Ακόμα, η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε για την επένδυση στον Λόφο Καστέλι και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά τη δημιουργία πισίνας στον χώρο. Επανέλαβε ότι ο χώρος θα πρέπει να είναι προσβάσιμος για όλους:

«Ορθώς είχε ενοχληθεί με την πισίνα. Από την πρώτη στιγμή είπα κι εγώ ότι πισίνα στον Λόφο Καστέλι είναι αδιανόητο να γίνει και ευτυχώς έφυγε. Έθεσα τρεις προϋποθέσεις, την πρόσβαση των Χανιωτών στον Λόφο Καστέλι χωρίς να πρέπει να πληρώσουν τίποτα, τον σεβασμό στο περιβάλλον – άρα όχι πισίνες – και το να έχουν πάρει το σύνολο των αδειών που προβλέπονται. Αυτά χρειάζονται για να μπορέσει να προχωρήσει μια επένδυση. Τα δύο πρώτα έχουν διευκρινιστεί, μένουν οι άδειες που δεν είμαι εγώ η αρμόδια να κρίνω.»

Η κα Μπακογιάννη εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί στις διαδικασίες για την κατασκευή της γέφυρας στον Κερίτη, δήλωσε ότι με αφορμή τον κορονοϊό υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν πολύ και θα έπρεπε να μιλούν λιγότερο, ενώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανέφερε ότι στην Ευρώπη σήμερα είναι δέκα φορές χειρότερη η επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με την Ελλάδα. «Κάτι σωστό πρέπει να κάναμε για να είναι έτσι η κατάσταση», είπε η Χανιώτισσα πολιτικός.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα Χανιά έχουν πρωθυπουργική εκπροσώπηση» – Τι είπε για ΒΟΑΚ και Λόφο Καστέλι

  1. Καλα για τον ΒΟΑΚ θα επρεπε να ντρεπεστε να μιλατε τοσα χρονια.
    Για τον λοφο, καταλαβαινουμε εμμεσα οτι υπαρχουν ισχυροι τριγμοι κ σαν να βγαινει μια αποψη καλια να μας ελλειπε απο τον Μητσοτακη. Γι αυτο καθεται σπιτι του ο Βασιλης ενω το υπουργειο ειναι στην κορυφωση των αναδιαρθρωσεων στην παιδεια. Και αυτο δημιουργει ακομα μεγαλυτερες αποριες γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη επιμονη στο θεμα απο το Πολυτεχνειο. Το κολυμβητηριο παρατημενο, η γαλλικη σχολη ρημαζει, το παπαδοπετρο εκανε χρονια να παει προς αξιοποιηση… Υποπτη η μπιζνα σας

  2. Συγχαρητήρια στον κύριο Διγαλακη ξεβρωμισε το κτίριο από τους μπαχαλακιδες τους αναρχικούς.. Για τον βοακ σε 1.5 χρόνο θα μπουν μπολτοζες σε όλος το μήκος του και θα μπουν διόδια όπως και στους άλλους Αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας πχ Κόρινθο Καλαμάτα,,, Πάτρα Αθήνα κλπ….

  3. Επιτέλους το κτίριο ξεβρωμισε από τους μπαχαλακιδες τους αναρχικούς Χανιώτες επιτέλους θα γίνει ξενοδοχείο….. Για το βοακ θα δούμε εργοτάξιο σε 2 χρόνια σε μερικά σημεία θα είναι νέα χάραξη για πχ το τμήμα Γεωργούπολη πέτρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook