Ντόρα Μπακογιάννη: Πρέπει να αφήσουμε στην Κρήτη ένα τεράστιο έργο υποδομής

ντόρα-μπακογιάννη-πρέπει-να-αφήσουμε-995912

Στο στούντιο του SUPER FM 89.6 βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον Δημήτρη Παππά για θέματα των Χανίων αλλά και της πολιτικής επικαιρότητας.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, η κα Μπακογιάννη δεν έκρυψε την ικανοποίηση της, που ο Χανιώτης πρωθυπουργός γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα Χανιά, όπως οι λιμνοδεξαμενές, ο δρόμος Σούδα-Αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ, για τον οποίο δήλωσε:

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι ο ΒΟΑΚ θα ξεκινάει από το Καστέλι και είναι απόφαση αυτής της Κυβέρνησης. Από κει και πέρα δρομολογείται η πρόσθετη ετήσια χρηματοδότηση που χρειάζεται αυτός ο δρόμος και πρέπει να προέρχεται από άλλους πόρους, για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

«Θα μπούνε διόδια στο ΒΟΑΚ. Η Κρήτη δεν είναι όπως άλλοι νομοί, μιας και για να πας οπουδήποτε πρέπει να περάσεις από τον ΒΟΑΚ. Ένα δρόμο «καταστροφή». Ωστόσο, οι μόνιμοι κάτοικοι των Χανίων καθώς και των άλλων νομών, που δεν θα έχουν εναλλακτικές διαδρομές, θα έχουν μία ειδική μεταχείριση, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν από τα διόδια, που ούτως ή άλλως θα είναι λελογισμένα».

Η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει στην Κρήτη ένα τεράστιο έργο υποδομής. Κι αυτό όπως τόνισε «θα γίνει με το αεροδρόμιο του Καστελίου, που θα γίνει ένας κόμβος διαφορετικός για το νησί, με την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Χανίων με το ραντάρ, με τη συμφωνία της πολεμικής αεροπορίας και της πολιτικής πολιτικής αεροπορίας που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Στη συνέχεια η κα Μπακογιάννη, εκδήλωσε την πρόθεση να βοηθήσει υπερκομματικά με την εμπειρία της και να συνεργαστεί με όποιον θέλει να πάνε τα Χανιά μπροστά. Εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Δήμο Χανίων και με το Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, που θα πρέπει όμως να χτίσει σε αυτά που έγιναν και παλιότερα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχει ο Δήμος.

Παράλληλα η Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, με την εμπειρία της και ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε για θέματα της επικαιρότητας, όπως θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Έχουμε πολλά προβλήματα με την Τουρκία και υπάρχει μεγάλη ένταση. Ο Ερντογάν βρίσκεται σε ένα διπλωματικό «vertigo». «Άπλωσε πολύ τον τραχανά», αλλά έχει να κάνει με μεγάλες δυνάμεις, όπως Ρωσία και Αμερική, με τις οποίες οι σχέσεις του είναι σε κρίση. Μέσα σε αυτή τη γενικότερη κατάσταση αναστάτωσης έχουμε το Κυπριακό και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Έχουμε όμως τις δικές μας συμμαχίες, τις δικές μας δυνάμεις, διαθέτουμε μία σωστή αμυντική θωράκιση της χώρας και ένα δεδικασμένο όσον αφορά το διεθνές δίκαιο.. Χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα και όχι πολλά λόγια…»

Για την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης: Η Χάγη δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μία πάγια πολιτική από την εποχή Κωνσταντίνου Καραμανλή και με τη διαφωνία που έχουμε να πάμε στο διεθνές δικαστήριο. Για να πάμε όμως χρειάζεται συνυποσχετικό και να συμφωνήσουμε για το τι θα συζητήσουμε.

Για μεταναστευτικό- προσφυγικό: «Θα πάρει χρόνο, αφού η πρώην κυβέρνηση μας άφησε «κληρονομιά» 70.000 αιτήσεις και αυξάνονται οι ροές. Από την άλλη πλευρά η Ευρώπη έχει πάρει… νόμπελ αποτυχίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ έπεσαν πάνω για τα χρήματα και κάποιες «μαϊμού» ΜΚΟ. Το πρόβλημα είναι σαν τον κορωνοϊό.. Μεταδίδεται και θέλει σοβαρή αντιμετώπιση».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook