Ντόρα Μπακογιάννη: Οι γιατροί και οι οικογένειες αποφασίζουν για τις διασωληνώσεις των ασθενών | Video

ντόρα-μπακογιάννη-οι-γιατροί-και-οι-οι-1163032

Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε τόσο για την πανδημία, όσο και για τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τον 61ο γύρο των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών.

Αναφορικά με την πανδημία, έκανε λόγο για πλήρη εικόνα της Πρωτοχρονιάς τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας οτι το Click in Shop είναι πιο ασφαλές από το Click Away, εκφράζοντας την ελπίδα της οτι όλα τα δεδομένα θα ληφθούν υπόψιν και θα διαχειριστούν με ορθό τρόπο. Έκλεισε επισημαίνοντας οτι ο κόσμος χρειάζεται κάποιο διέξοδο, ώστε να αποφευχθεί κάποια ανεξέλεγκτη «έκρηξη» των πολιτών και ανεπιθύμητοι συνωστισμοί.

Ερωτώμενη για το πολύ μεγάλο ποσοστό των θανάτων από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ και τις κατηγορίες προς τους… γιατρούς από στελέχη της κυβέρνησης, σχολίασε οτι οι γιατροί και οι οικογένειες των ασθενών είναι εκείνοι που αποφασίζουν για την διασωλήνωση, με την δική της οικογένεια, μάλιστα, να επιλέγει να μη διασωληνώσει συγγενή σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, η κα Μπακογιάννη τόνισε οτι η Τουρκία προσέρχεται σε αυτό που έλεγε η Ελλάδα, γνωρίζοντας τα δεδομένα με την εκλογή Μπάιντεν, το ενδεχόμενο κυρώσεων από την ΕΕ και την οικονομική κατάσταση της χώρας:

«Δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά αν δεν ήμουν φύσει αισιόδοξη, θα πήγαινα σπίτι μου. Ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να ζητά λύσεις.

Η Τουρκία δεν εκφράζει για πρώτη φορά θέσεις όπως την αποστρατικοποίηση και του εναέριου χώρου. Όμως δεν συζητάμε αυτά τα ζητήματα στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο.»

Όπως τόνισε, η εξωτερική πολιτική δεν είναι 100άρι αλλά μαραθώνιος. Έτσι πρέπει η ελληνική πλευρά να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, αφού υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσουν θετικά οι συζητήσεις:

«Η Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζι με εξαιρετικά δυνατά επιχειρήματα και αυτοπεποίθηση, αφού έχουν γίνει άλματα στην εξωτερική πολιτική τον τελευταίο χρόνο, με σημαντικές συμμαχίες.

Ξέρω πολύ καλά τη δύναμη της Τουρκίας, με σημαντικότητα για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μόνο όταν είναι όμως σύμμαχος που μπορούν οι άλλοι να υπολογίζουν αξιόπιστα. Τα πισωγυρίσματά της έχουν γυρίσει πολύ πίσω και ακυρώνουν πολλά».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook