Ντόρα Μπακογιάννη: Οι χώρες που καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα το πληρώνουν πολύ ακριβά

ντόρα-μπακογιάννη-οι-χώρες-που-καθυστ-952534

Οι χώρες που καθυστέρησαν να λάβουν μέτρα στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊου το πληρώνουν πολύ ακριβά σημείωσε η Χανιώτισσα βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον Real Fm.

Η κα Μπακογιάννη είπε πως αν πάνε όλα καλά, τον Απρίλιο θα είναι η χώρα ένα παράδειγμα όχι γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία μια κρίση, αλλά και γιατί αυτό θα είναι και η βάση για την επόμενη ημέρα στην οικονομία.

Τόνισε επίσης πως όσο πιο γρήγορα βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο για τον κορονοϊό τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουν και οι οικονομίες γύρω μας.

Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοικτές.

Είπε επίσης πως σε ότι αφορά την Ε.Ε για μια ακόμη φορά αντέδρασε αργά, εκτίμησε πως «θα πάμε σε ένα πακέτο αλλά σχέδιο Μάρσαλ αρκετά σημαντικό για να πάρει η οικονομία μπροστά.»

Για τον τουρισμό σημείωσε πως το ότι η Ελλάδα κράτησε το σύστημα υγείας και δεν είχε τα προβλήματα των άλλων χωρών είναι μια πολύ σημαντική ένεση αισιοδοξίας.

Επίσης σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως προσπαθεί να βρει ρόλο αντιπολιτευτικό και μπαίνει την λογική του «δώστα όλα».

Zarpanews.gr

One thought on “Ντόρα Μπακογιάννη: Οι χώρες που καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα το πληρώνουν πολύ ακριβά

  1. Διαφωνώ και απορρίπτω την βολική γνώμη ότι αντιδράσαμε γρήγορα και κλπ χωρίς να αφαιρώ τίποτε από την καλή διαχείρηση της κρίσης από την κυβέρνηση.
    Νομίζω ότι την καλή τύχη μας την χρωστάμε σε δυο παράγοντες / συγκυρίες :
    1. Η πανδημία χτύπησε σε εποχή μηδενικού τουρισμού που σημαίνει δεν υπήρχαν πολλοί ξένοι στον τόπο μας ( αν ήταν καλοκαίρι με τους νέους έξω κάθε βράδυ να διασκεδάζουν με ξένους σε κλαμπ, παραλίες, πάρτυ κλπ θα γινόταν καταστροφή.
    2. Λόγω της οικονομικής κρίσης οταν χτύπησε η πανδημία οι περισσότεροι Έλληνες δεν είχαν ακόμα οικονομική άνεση να γεμίζουν τα μαγαζιά, να ταξιδεύουν λόγω εορτών στο εξωτερικό και να ανακατευτούν με ξένους η ντόπιους φορείς που θα έκαναν πιο θανατηφόρα την πανδημία. ( το μόνο καλό στην οικονομική κρίση ). Όλοι γνωρίζουμε ότι η πανδημία ήρθε από το εξωτερικό, άρα όσο λιγότεροι Έλληνες ταξιδιώτες εξωτερικού τόσο πιο λίγα τα κρούσματα.
    Όσο για την έπλενα κίνηση της οικονομίας δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός για να καταλάβεις ότι η Ευρώπη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα βοηθήσει τις χώρες μέλη για να ξεκινήσουν την οικονομία τους η θα διαλυθεί σαν οικονομική και όχι μόνο ένωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook