Ντόρα Μπακογιάννη: «Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σιδερένια νεύρα, χρόνια τώρα»

ντόρα-μπακογιάννη-έχουμε-αποδείξει-970887

Την άποψη της για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρικά, την ένταση, τις προκλήσεις και τη στάση της χώρας ως διπλωματικός παίκτης, ανέλυσε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κ. Μπακογιάννη συνέστησε ψυχραιμία και αισιοδοξία στην ελληνική πλευρά, ως η προνομιούχα αυτή τη στιγμή, απέναντι σε μία Τουρκία που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση από ολοένα και περισσότερες μεριές. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται πλέον ως ευρωπαϊκό και είναι πολύ σημαντικό αυτό», συμπλήρωσε και τόνισε ότι δεν πρέπει να ακούγονται υψηλοί τόνοι ούτε κραυγές γιατί «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η κερδισμένη από την τελευταία διαδικασία».

Ο νέος κύκλος διερευνητικών επαφών θα ξεκινήσει κάποια στιγμή, είμαι σίγουρη γιαυτό, εκεί θα πρέπει να συμφωνήσουμε είτε για το συγκεκριμένο ζήτημα (σ.σ. θαλάσσια ζώνη), είτε να πούμε ότι πάμε στη Χάγη να το λύσουμε, ανέφερε ενώ δεν δίστασε να πει ότι σχετικά με τον «πόλεμο νεύρων»  που επιχειρείται από την τουρκική πλευρά, πως «εμείς έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σιδερένια νεύρα, πολλά χρόνια ακόμα, ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο με τα όσα έχουν γίνει».

Τέλος εξέφρασε την άποψη, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα αναγκαστεί να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου, παρά τα όσα εκφράζει με ακραίες κορώνες στο εσωτερικό του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook