Ντόρα Μπακογιάννη από τα Χανιά: «Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και πρέπει να πετύχουμε»

ντόρα-μπακογιάννη-από-τα-χανιά-έχουμ-947474

Με αφορμή την παρουσία της στο πάνελ του της δεύτερης ημέρας των εργασιών του “Chania Business Forum 2019”, που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά, η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της εξήρε τη σημασία της διοργάνωσης, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα θετικά συμπεράσματα, στην προσπάθεια που κάνουν τα Χανιά και ολόκληρη η Κρήτη να χτίσουν ένα σταθερό οικοδόμημα οικονομικής ανάπτυξης και αναφέρθηκε στην πίστη του κόσμου στη νέα κυβέρνηση, ότι θα τον στηρίξει.

«Αυτό που έγινε τις δύο τελευταίες ημέρες στα Χανιά, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κατατέθηκαν προτάσεις, υπήρξαν απόψεις και ιδέες φορέων εξαιρετικά σημαντικές, ακούστηκαν πολύ σοβαρές απόψεις από ανθρώπους που βιώνουν την επιχειρηματικότητα στα Χανιά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Τα συμπεράσματα είναι πάρα πολύ θετικά και συγχαίρω από βάθους καρδιάς τους διοργανωτές για αυτή τη σοβαρή προσπάθεια» τόνισε στο zarpanews.gr η πρώην Υπουργός και πρόσθεσε:

«Γυρίζουμε σελίδα δυναμικά, έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και πρέπει να πετύχουμε. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε αλλαγές. Αλλαγές στον τρόπο που σκεπτόμαστε κι εμείς, αλλαγές στον τρόπο που συμπεριφέρεται το κράτος κυρίως, απέναντι στην επιχειρηματικότητα, αλλαγές τις οποίες μπορούμε και πρέπει να κάνουμε εδώ στην Κρήτη, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε. Και θα το κάνουμε…»

Στη συνέχεια η εκ των εισηγητών της εκδήλωσης, απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου για το επιχειρείν και την αγορά η κα Μπακογιάννη, εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα της ανάπτυξης έχει ήδη αποτυπωθεί σε οικονομικούς δείκτες και ο κόσμος έχει πίστη στη νέα κυβέρνηση:

«Όπως ξέρετε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος, είναι ο υψηλότερος που είχαμε στην τελευταία δεκαετία. Αυτό αρχικά σημαίνει ότι ο κόσμος πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τον στηρίξει, εν συνεχεία πιστεύει ότι θα μειώσει τη φορολογία ακόμη περισσότερο, από όσο ήδη το έχει κάνει και τρίτον πιστεύει ότι έχουμε μπει σε μία καινούρια φάση, μετά από αυτή την πολύ βαριά κρίση, η οποία μας χτύπησε. Άρα τώρα, ό,τι θεμέλια βάλουμε, πρέπει να είναι σωστά, έτσι ώστε αύριο, έστω και αν στην α’ φάση τα θεμέλια αυτά είναι κρυμμένα, γιατί έτσι γίνεται συνήθως είναι κάτω από τη γη, το οικοδόμημα να είναι σταθερό. Το οικοδόμημα λοιπόν της οικονομικής ανάπτυξης των Χανίων και κατά προέκταση της Κρήτης, πρέπει να είναι ένα πολύ σταθερό οικοδόμημα».

Τέλος ερωτηθείσα για το αν οι νέες τουριστικές επενδύσεις που προωθεί και στην Κρήτη η κυβέρνηση με τον νέο αναπτυξιακό νόμο ταιριάζουν με την επιθυμία διαμόρφωσης ενός άλλου μοντέλου τουρισμού πιο φιλικό στο περιβάλλον η κα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ακολουθείται πλέον μία τελείως διαφορετική λογική, από ότι μέχρι σήμερα, με επενδύσεις που έχουν ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

«Βλέποντας κάποιες επενδύσεις από αυτές που ετοιμάζονται, θα δείτε ότι είναι επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον, που έχουν μπει από την αρχή σε τελείως διαφορετική λογική, από αυτήν που είχαμε παλιά. Δηλαδή κουτιά, δωμάτια, θάλασσα, ήλιος τέλος… Το μοντέλο αυτό έχει πεθάνει… Σήμερα η Κρήτη έχει άλλες δυνατότητες και πρώτος στόχος των προτάσεών μας είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος» επεσήμανε η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ντόρα Μπακογιάννη από τα Χανιά: «Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και πρέπει να πετύχουμε»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook