Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο για να βγούμε από την κρίση, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

ντόρα-μπακογιάννη-αν-εμπιστεύομαι-έ-996034

Τυφλή εμπιστοσύνη φαίνεται να έχει η Ντόρα Μπακογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, όπως επισήμανε στην πρωινή εκπομπή του SUPER FM 89.6 με τον Δημήτρη Παππά.

Όπως ξεκαθάρισε, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την οικονομική ύφεση: «Αν εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο για να βγούμε από την κρίση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό φάνηκε με τον Έβρο, με τον κορονοϊό κλπ. Στο σύνολο των τριών μηνών, ο χειρισμός μας έφερε την Ελλάδα ως παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες», ενώ αναφορικά με την πρόσφατη λίστα που παρουσιάζει την Ελλάδα κάτω από αρκετές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, σχολίασε οτι αναφέρεται μόνο στο παρόν και όχι στο διάστημα των τριών μηνών.

Ακόμη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός οτι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα στην χώρα, τονίζοντας όμως οτι πρέπει να ανοίξουμε την 1η Ιουλίου:

«Έχουμε μία καταπληκτική εικόνα στο εξωτερικό, γι΄αυτό φαινόμενα όπως στην Μύκονο μας… ανεβάζουν την πίεση, επειδή αυτή η εικόνα θα λεκιάσει τη χώρα.

Από εκεί και πέρα θα δούμε και θα εκτιμήσουμε τα πράγματα. Εγώ είμαι φύσει αισιόδοξη και ελπίζω οτι θα πάνε καλά τα πράγματα γιατί η κρίση είναι πολύ μεγάλη. Η Σουηδία είναι το μεγάλο πρόβλημα για την Κρήτη, αφού οι Φινλανδοί, οι Δανοί και οι Νορβηγοί είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς.

Δυστυχώς θα είναι μια δραματική περίοδος μέχρι το 2021. Η ελπίδα μου είναι να καταφέρουμε να σώσουμε ένα 20%, τότε θα έχουμε περιορίσει πολύ τη ζημιά. Και αυτό είναι το… αισιόδοξο σενάριο.

Όσον αφορά τον ιό, δεν μπορούμε να είμαστε θωρακισμένοι. Η θωράκισή μας είναι η άμεση ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ενώ δεν τα αφήνουμε να κυκλοφορήσουν παραπέρα. Αυτό όμως μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν και τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά.»

Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, ενημέρωσε οτι «η κυβέρνηση είναι η μοναδική στην Ευρώπη που επιδοτεί το 60% του μισθού, ώστε όταν είναι σε αναστολή ο εργαζόμενος να κρατήσει τη σχέση του με την επιχείρηση, με τα λεφτά που δίνει η κυβέρνηση να είναι πάρα πολλά» ξεκαθαρίζοντας οτι «όλες οι χώρες πλήττονται τρομακτικά, γι’ αυτό και η Ευρώπη δίνει τόσα χρήματα σε χώρες με βασική βιομηχανία τον τουρισμό. Έχουμε πάρει μερίδα του λέοντος. Δεν υπάρχει μνημόνιο, όπως λέει η αντιπολίτευση. Αυτή η διετία θα διαχειριστεί 64 δισ., εδώ θα κληθεί το ελληνικό κράτος να ωριμάσει τις μελέτες για να απορροφηθούν αυτά τα χρήματα, μέρος των οποίων θα πάρει σε δημόσιες επενδύσεις.

Πρέπει και οι τράπεζες να καταλάβουν. Όταν δίνει το κράτος την εγγύηση, πρέπει κι εκείνες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και νέες λογικές. Μετά τα μνημόνια οι τράπεζες δεν ανήκουν στο ελληνικό κράτος και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.»

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά, αναφέροντας οτι το όλο ζήτημα για την καταπάτηση των ελληνικών συνόρων από Τούρκους στρατιώτες οφείλεται στο γεγονός οτι η κοίτη του ποταμού μετακινήθηκε δυτικά, όπως συμβαίνει κατά καιρούς, αλλά και τούμπαλιν. Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. δεν υπήρχε κανένας λόγος αναστάτωσης:

«Όλη η ιστορία του Έβρου αποκαλύφθηκε στο Πεντάγωνο και ενημερώθηκε η αρμόδια επιτροπή για την αλήθεια.

Η συνοριακή γραμμή του Έβρου είναι η πιο σταθερή, η κοίτη του ποταμού. Έτσι, ανάλογα με την κοίτη έχουμε ανατολικά του Έβρου ελληνικά εδάφη και δυτικά του Έβρου τουρκικά εδάφη. Δεν αλλάζει αυτό το σύνορο του Έβρου. Υπάρχουν πάντα σάιτ και άνθρωποι που θεωρούν οτι μπορούν να πλειοδοτούν με προβληματικό τρόπο. Αυτοί που έλεγαν οτι κατελήφθη ελληνικό έδαφος παίζουν το τούρκικο παιχνίδι προπαγάνδας. Δεν είναι ώρα να κάνουμε ανοησίες.

Εμείς επεκτείνουμε τον φράκτη στον Έβρο, κάτι που θα έχει ολοκληρωθεί  ως το τέλος του χρόνου. Υπήρξαν εκεί κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες επί τουρκικού εδάφους για να δουν τι κάνουμε.

Η κυβέρνηση λέει την απόλυτη αλήθεια, όμως προσπαθούν να πιαστούν από περίεργα θέματα, όπως η παραλία του σποτ για τον τουρισμό, το οποίο δεν πληρώσαμε κιόλας. Μας το έκανε δωρεάν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία.»

zarpanews.gr

5 thoughts on “Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο για να βγούμε από την κρίση, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

  1. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΟΙΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΕΜΜΕΣΑ Ή ΑΜΕΣΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΑΣ
    (ΚΟΥΡΙΔΟΣ ΚΛΠ)

  2. Ντόρα όσο και να επιμένεις δε μου αλλάζεις γνώμη. Είσαι Συριζαία και προσπαθείς να ανοίξεις το δρόμο (μονόδρομο) στη δική σου πρωθυπουργία. Δε χρειάζεται να τα λες αυτά, δεν είναι ντροπή. Ο αδερφός σου κάνει καλό υπουργό αλλά όχι πρωθυπουργό

  3. Μωρέ άν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!!! Μόνο που το δικό σου «σπίτι» μας κρατάει καταπλακωμένους..χροοοοόνια τώρα!!!!!

  4. ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ), ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
    ΤΗ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΑΙΤΙΑ.
    ΟΤΙ ΔΕ ΔΙΕΛΥΣΕ Ο ΤΖΟΥΓΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΚΙΓΚΙΛΙΑΣ
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Ή ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook