Ντόρα για το “αρχαιοκάπηλος”: «Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει δωρίσει της συλλογή της στο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων»

Στο Zarpa Radio 89.6 τοποθετήθηκε η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το αυτοκόλλητο “αρχαιοκάπηλος” , δείτε ΕΔΩ, κάτω από το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην οδό που έχει πάρει το όνομά του.

Όπως επισήμανε στην εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη, ο πατέρας της ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που τον παρουσιάζουν, αφού είχε δωρίσει αρκετά αρχαία αντικείμενα σε μουσείο των Χανίων, τα οποία συνέλεγε για να μην φύγουν στο εξωτερικό και εν τέλει χαθούν.

Αναλυτικά το σχόλιό της:

«Εγώ θα πω απλώς ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να θυμούνται ότι το σύνολο της συλλογής του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη βρίσκεται δωρισμένο στο μουσείο Χανίων πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα είχε τη θέση του στο παλιό μουσείο και θα έχει τη θέση του στο καινούριο μουσείο.

Δεν ξέρω κανέναν άλλον ο οποίος να έχει στα Χανιά -γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που έχουν δωρίσει- μία προσπάθεια που έκανε συλλογής για να μη φύγουν στο εξωτερικό Μινωικά αντικείμενα τα οποία έχουν τη θέση τους στο μουσείο και ανήκουν στον κρητικό και ελληνικό λαό.»

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλιστα…., θα μας πείτε λοιπόν πως τα αρχαία αυτά ήρθαν στα χέρια σας και εν τέλει χαρίσατε κάποιο μέρος απ’ αυτά στο κράτος;;;; Δικά σας ήταν;;;;; Τι ακούμε θεέ μου.. Να πούμε και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!! Εγώ που έχω περίπου 2000 κομματια όπως κι εσείς σπίτι μου.. λέω να τα κρατήσω στην βιτρίνα μου… Αντε στο @#_&$!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ