Ντόνατς στον φούρνο

ντόνατς-στον-φούρνο-980721

Αν και θεωρείται ένα από τα πιο κολασμένα γλυκά (η πολύ αφράτη ζύμη, η ανάλαφρη γεύση, η θεϊκή γέμιση) είναι και μια βόμβα θερμίδων αφού μέρος της λιπαρής ύλης που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα προσροφάται στο ντόνατ, αυξάνοντας τις συνολικές του θερμίδες. Και όχι μόνο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τηγάνισμα είναι ο πιο ανθυγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Γι αυτό και λίγο πιο κάτω θα δείτε πώς θα φτιάξετε τα αγαπημένα σας ντόνατς στο φούρνο.

Yλικά

1 κούπα χλιαρό γάλα

1 φακελλάκι μαγιά

1 αβγό

450γρ. αλεύρι

5 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάτε με έναν αναδευτήρα τα υλικά να γίνουν ζύμη και προσθέτετε το βούτυρο στο τέλος.

Αφήνετε στην άκρη τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια την κόβετε σε μικρά κομμάτια, σε ίσα μεγέθη.

Με το χέρι κάνετε κάθε κομματάκι, μπαλάκι το ανοίγετε και βάζετε μέσα πραλίνα ή μαρμελάδα.

Τα κλείνετε σαν πουγκί και τα βάζετε σε ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω. Τα αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα να φουσκώσουν.

Ψήνετε περίπου 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς.

Όταν βγουν αλείφετε με λίγο βούτυρο λιωμένο να γυαλίσουν και πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook