Ντόναλντ Τραμπ: Κατηγορεί τα πανεπιστήμια για ακροαριστερή προπαγάνδα πριν τους κόψει τα λεφτά

ντόναλντ-τραμπ-κατηγορεί-τα-πανεπιστ-1049064

Νέες απειλές για περικοπή της χρηματοδότησης σχολείων και πανεπιστημίων, αν δεν ανοίξουν το φθινόπωρο, εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ζήτησε να επανεξεταστεί το πρόγραμμα φορολογικών απαλλαγών και ομοσπονδιακής χρηματοδότησης προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατηγορώντας για «ακροαριστερή προπαγάνδα».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι πολλές οι σχολές που αντί να προσφέρουν εκπαίδευση είναι κέντρα «κεντροαριστερής κατήχησης» και θα πρέπει να τους αφαιρεθούν οι πόροι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι ο κορονοϊός δεν έχει βλάψει την οικονομία και την κοινωνική ζωή της χώρας, εν όψει των εκλογών, πιέζει να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, απειλώντας με περικοπή χρηματοδότησης τις σχολές, αλλά και ακύρωση της εκπαιδευτικής βίζας για τους φοιτητές από το εξωτερικό, αν τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εν όψει των εκλογών και παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα κρούσματα της ασθένειας στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια και οι νεκροί πλησιάζουν τις 230.000, υποστηρίζει ότι τα σχολεία μένουν κλειστά διότι οι Δημοκρατικοί θέλουν να τον πλήξουν πολιτικά.

Ωστόσο, σήμερα πέρασε την αντιπαράθεση σε νέο επίπεδο, δηλώνοντας μέσω Twitter:

«Πάρα πολλά Πανεπιστήμια και Σχολικά Συστήματα κάνουν Ριζοσπαστική Ακροαριστερή Κατήχηση, αντί για Εκπαίδευση. Συνεπώς, καλώ το υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει το καθεστώς φοροαπαλλαγών τους η/και χρηματοδότησής τους, το οποίο θα αφαιρεθεί αν δεν σταματήσουν αυτή την Προπαγάνδα και Δράση Κατά της Δημόσια Πολιτικής. Τα παιδιά μας πρέπει να εκπαιδεύονται και όχι να κατηχούνται!».

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook