Ντέιβιντ Κρόσμπι: Πέθανε ο θρυλικός Αμερικανός μουσικός σε ηλικία 81 ετών

ντέιβιντ-κρόσμπι-πέθανε-ο-θρυλικός-αμ-1612086

Ο θρυλικός Αμερικανός μουσικός Ντέιβιντ Κρόσμπι πέθανε σε ηλικία 81 ετών, μετά από «μακρά ασθένεια».

Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός ήταν μέλος της αρχικής σύνθεσης των Byrds και συμμετείχε στα πρώτα πέντε άλμπουμ τους, μεταξύ των οποίων και στην επιτυχία του 1965 με τη διασκευή του “Mr Tambourine Man” του Μπομπ Ντίλαν.

Ήταν επίσης συνιδρυτής του folk rock γκρουπ Crosby, Stills & Nash μαζί με τους μουσικούς Στίβεν Στιλς και Γκράχαμ Νας. Αργότερα προσέθεσαν στη σύνθεση τον Καναδό τραγουδοποιό Νιλ Γιανγκ.

Σε δήλωσή της στο Variety, η χήρα του, Τζαν Ντανς δήλωσε: «Με μεγάλη θλίψη, μετά από μακρά ασθένεια, ο αγαπημένος μας David (Croz) Crosby απεβίωσε. Περιτριγυριζόταν από αγάπη από τη σύζυγο και αδελφή ψυχή του Jan και τον γιο του Django.

«Αν και δεν είναι πλέον εδώ μαζί μας, η ανθρωπιά και η ευγενική του ψυχή θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν και να μας εμπνέουν. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από τη θρυλική μουσική του. Ειρήνη, αγάπη και αρμονία σε όλους όσους γνώρισαν τον David και σε όσους άγγιξε.

«Θα μας λείψει πολύ. Αυτήν τη στιγμή, ζητάμε ευγενικά και με σεβασμό να μείνουμε μόνοι μας καθώς θρηνούμε και προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη βαθιά μας απώλεια. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τις προσευχές».

Ο Κρόσμπι εισήχθη δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ πέντε άλμπουμ στα οποία συνέβαλε συμπεριλήφθηκαν στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook