Novavax και Sanofi: Πότε φτάνουν στην Ελλάδα τα εμβόλια – Χιλιάδες αιτήσεις για αντιική φάρμακα

novavax-και-sanofi-πότε-φτάνουν-στην-ελλάδα-τα-εμβ-1378929

Στοιχεία για τις πρώτες παραλαβές των εμβολίων Novavax – Sanofi έδωσε η Μίνα Γκάγκα. Ικανοποίηση για τα αντιικά φάρμακα.

Η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ έδωσε στοιχεία για τα εμβόλια της Novavax και της Sanofi.

Αναφερόμενη στην αντιική θεραπεία κατά της covid-19, είπε ότι έχουν υποβληθεί 2.653 αιτήσεις χορήγησής της, έχουν ήδη παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών, 322 ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης για τις υπόλοιπες συσκευασίες.

Η κυρία Γκάγκα είπε ότι η διαδικασία προχωράει ικανοποιητικά και μέχρι τώρα υπάρχει θετική εικόνα ανταπόκρισης στη θεραπεία. Τις επόμενες εβδομάδες είπε θα έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων είπε ότι αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο της Novavax και τέλος Μαρτίου αναμένεται και το εμβόλιο της Sanofi.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook