Novartis: Ο Τσίπρας με το Πολιτικό Συμβούλιο θα χαράξει τη στρατηγική του μετά τις εξελίξεις

novartis-ο-τσίπρας-με-το-πολιτικό-συμβούλιο-θ-479724

H χάραξη της κυβερνητικής στρατηγικής στον απόηχο των αποκαλύψεων Novartis, θα βρεθεί στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης που συγκαλεί σήμερα στις 11 ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, παρουσία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατά πληροφορίες του iefimerida ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από υπουργούς και στελέχη να κρατήσουν χαμηλούς τόνους ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση μιας τόσο σοβαρής πολιτικής υπόθεσης.

Ο ίδιος έδωσε χθες τη «γραμμή» σε μία ομιλία κατά την οποία μίλησε για τον πατριωτισμό κατά τη δική του οπτική και αντιπαραθέτοντάς τον με τον πατριωτισμό της ΝΔ. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς». Κάρφωσε μάλιστα πρόσωπα (και ειδικότερα τον Αντώνη Σαμαρά) σημειώνοντας ότι «είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής».

Ακόμη, πρόταξε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του τονίζοντας ότι «λάθη κάνουμε…αλλά το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό»!

Επαναφέρουν  και τις… διαχωριστικές γραμμές

Αξιοσημείωτη στόχευση επίσης για την κυβέρνηση είναι οτι θέλει να προκαλέσει την επαναφορά των καταπτοημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό επιμένει στις διαχωριστικές γραμμές, με κεντρικό άξονα τις διάφορες αμαρτωλές υποθέσεις για τις οποίες όπως λένε ευθύνονται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και καλώντας τον κόσμο να πάρει όπως είπε «οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες και τις νοοτροπίες του χθες», από τα πρόσωπα του χθες που σημάδεψαν την Ελλάδα.

Οι επόμενες κινήσεις

Όσο για τις επόμενες κινήσεις, από το κυβερνητικό στρατόπεδο παραπέμπουν στις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και στις Κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας μελετούν με προσοχή τη δικογραφία και εν συνεχεία, όπως λένε από το Μαξίμου, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Με τις πληροφορίες, να επιμένουν ότι επικρατέστερο σενάριο είναι να προκριθεί η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Είναι ευνόητο δε, ότι στην κυβέρνηση θέλουν να αυξήσουν τα πολιτικά τους κέρδη, πρεσάροντας την αξιωματική αντιπολίτευση και προειδοποιώντας ότι πρόκειται για «βόμβα υδρογόνου» που θα έχει «τεράστιο πολιτικό κόστος».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook