Νόβακ Τζόκοβιτς: Ανεμβολίαστος δεν παίζει ούτε σε Roland Garros, Wimbledon και US Open

νόβακ-τζόκοβιτς-ανεμβολίαστος-δεν-πα-1358630

Ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε τη δικαστική του μάχη με την πλευρά της Αυστραλίας και έμεινε εκτός του Australian Open. Ο Σέρβος τενίστας, όμως, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός και από τα υπόλοιπα τρία Grand Slam.

Το φετινό Roland Garros είναι προγραμματισμένο να κάνει… πρώτο σερβίς στις 22 Μαΐου. Αυτή τη στιγμή όμως -και αν δεν αλλάξει κάτι- η ημέρωση της υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας θέτει εκτός και του συγκεκριμένου Grand Slam τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η γαλλική βουλή πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο αυστηροποιούνται τα μέτρα, κάνοντας τον πλήρη εμβολιασμό να γίνεται απαραίτητος για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών και οι αθλητικοί.

“Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο”, έγραψε η υπουργός της Γαλλίας σε “τιτίβισμα” της.

Αυτή τη στιγμή, ο εμβολιασμός μοιάζει… μονόδρομος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, εάν θέλει να λάβει μέρος στα Major τουρνουά. Το “κυνήγι” του 21ου Grand Slam τροπαίου πιθανότατα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη παράταση. Ο Σέρβος αναμένεται να λείψει από τρία συνολικά Australian Open, ενώ σύμφωνα και με όσα ισχύουν σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία- για να μπει κάποιος στις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Αυτό σημαίνει πως -υπό τις παρούσες πάντα συνθήκες- ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Wimbledon και στο US Open. Φυσικά, στις ΗΠΑ υπάρχουν και τουρνουά Masters 1000, όπως το Indian Wells, του Μαϊάμι και του Σινσινάτι.

newsit.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook