Νοσοκομείο Χανίων: Τρεις κλινικές πιστοποιήθηκαν κατά ISO – Παρών και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ | Video+Photos

νοσοκομείο-χανίων-τρεις-κλινικές-πισ-1602625

Πιστοποιητικά ISO EN15224:2016 απονεμήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε τρεις κλινικές του νοσοκομείου Χανίων. Πρόκειται για τη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών, τη μονάδα εξωσωματικής λιθοτριψίας και τη μονάδα Πυρηνικής Ιατρικής. Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι, για τον ασθενή αυτό σημαίνει πως τυχόν νοσηλεία του σε μια από αυτές τις μονάδες θα τηρεί πιστοποιημένα πρότυπα ποιότητας, συμμόφωσης δηλαδή με τη νομοθεσία, τους κανόνες και τις προδιαγραφές, ανάλογα με την κάθε ειδικότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του φορεά πιστοποίησης TUV Hellas/TUV Nord, Σάββας Πελτέκης, εξήγησε πως η πιστοποίηση σημαίνει συστηματική δουλειά και έλεγχο των πεπραγμένων κάθε χρόνο, έστω και δειγματοληπτικά.

«Ο επανέλεγχος είναι ετήσιος, αλλά το σημαντικό είναι το σύστημα αυτό να μπει στην καθημερινότητα της εργασίας όλων. Έτσι θα πάρουμε τα αντίστοιχα οφέλη. Δεν αξίζει τον κόπο να πάρουμε ένα πιστοποιητικό και να το βάλουμε στον τοίχο, η ουσιαστική δουλειά είναι αυτή που μετράει. Πρόκειται για αναβάθμιση και της ποιότητας υπηρεσιών προς τους ασθενείς, αλλά και του κύρους των εργαζομένων. Εμείς ελέγχουμε το σύστημα που δουλεύει το νοσοκομείο, κάνουμε δειγματοληπτικό έλεγχο και βλέπουμε πώς έχει λειτουργήσει. Οι στόχοι είναι μετρήσιμοι, οι κίνδυνοι είναι πολλοί και χρειάζεται συνεχής βελτίωση των σημείων που έχουμε βάλει ως στόχο»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος είναι πάντα η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, τόνισε ότι η έννοια της ποιότητας αποτελείται από συγκεκριμένα στοιχεία.

«Γνώμονάς μας είναι η παροχή υπηρεσιών βάσει διαδικασιών. Έτσι εξασφαλίζουμε την ποιότητα. Δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν σε αυτή την κατεύθυνση. Χαιρόμαστε για τις κλινικές που παίρνουν την πιστοποίηση και ευχόμαστε να έχουμε και άλλες που θα ακολουθήσουν. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στον εργαζόμενο και τον ασθενή», είπε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ.

«Η ποιότητα καταλήγει σε τρία πράγματα: σωστές δομές, καλές διαδικασίες, κατάλληλα αποτελέσματα. Υπάρχει και η δέσμευση της διοίκησης για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όλα στη βάση ενός ασθενοκεντρικού συστήματος, με πρώτη την ασφάλεια του ασθενούς.

Ο Μανώλης Καραβιτάκης, διευθυντής της μονάδας νεογνών και η Δέσποινα Νικολιδάκη, προϊσταμένη τμήματος ποιότητας του νοσοκομείου, στάθηκαν στην ασφάλεια που παρέχεται στον ασθενή:

«Το πιστοποιητικό αυτό βασίζεται στο ISO 9001 και αυτό σημαίνει ότι αποδεδειγμένα ακολουθούνται πιστοποιημένες διαδικασίες. Σημαίνει ότι προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες. Βάσει του εξοπλισμού μας ελέγχουμε τα πάντα και οτιδήποτε μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τον ασθενή, το μειώνουμε. Βασίζεται σε 11 παράγοντες ποιότητας που ακολουθούνται. Ξέρετε ότι έχουμε έλλειψη προσωπικού αλλά πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε ασφαλή νοσηλεία στους ασθενείς μας», δήλωσε η κα Νικολιδάκη.

«Είναι ένας τρόπος με τον οποίο επαληθεύουμε ότι η δουλειά μας γίνεται σωστά και πιστοποιεί ότι ακολουθεί τα σωστά πρότυπα. Ότι η νοσηλεία των ασθενών γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Το τμήμα μπαίνει σε διαδικασία διαχρονικού ελέγχου και πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει στα συγκεκριμένα πρότυπα για να διατηρήσει την πιστοποίηση», είπε ο κ. Καραβιτάκης.

Ακολούθησε σύντομη τελετή απονομής στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Δείτε φωτογραφίες:

One thought on “Νοσοκομείο Χανίων: Τρεις κλινικές πιστοποιήθηκαν κατά ISO – Παρών και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ | Video+Photos

  1. μη σου τύχει να χρειαστεί να πας στο νοσοκομείο. λες και δε βλέπουμε ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, τα χαρτιά μας μάραναν.
    ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook