Νοσοκομείο Χανίων: Οργή του προσωπικού με τις δηλώσεις Γκάγκα – «Ντράπηκε και η ντροπή»

νοσοκομείο-χανίων-οργή-του-προσωπικο-1495368

Την οργή των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, προκάλεσαν οι δηλώσεις της Υφυπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα στην Βουλή  η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης των κλινικών» και πως «το νοσοκομείο πηγαίνει μια χαρά» (δείτε εδώ). Η διάλυση του ιδρύματος συζητήθηκε στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη.

Ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ντράπηκε και η ντροπή ακούγοντας την αναπληρώτρια Υπουργό υγείας η οποία επέρριψε τις ευθύνες τόσο για τη δυσλειτουργία των κλινικών covid, όσο και για τα προβλήματα των παθολογικών και της πνευμονολογικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Χανίων στην πρόεδρο της επιτροπής λοιμώξεων.

Από την έναρξη της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης για το νοσοκομείο η πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων έχει αναλάβει το βάρος της οργάνωσης των κλινικών covid από το μηδέν, την εφαρμογή των πρωτοκόλλων λειτουργίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, την ενημέρωση των πολιτών με θετικό covid, ενώ παράλληλα ασκούσε τα καθήκοντα της στη Β παθολογική που ανήκει κάνοντας επιπλέον εφημερίες στην covid κλινική. Είχε και έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ιατρείου post_covid αφιερώνοντας όλο το χρόνο της και ξεπερνώντας τις ανθρώπινες δυνάμεις παρούσα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο νοσοκομείο.

Ερωτούμε την αναπληρώτρια υπουργό έως προσφάτως μάχιμη γιατρό του ΕΣΥ

-Eίναι στις αρμοδιότητες του εκάστοτε προέδρου επιτροπής λοιμώξεων η διαχείριση Οικονομικών πόρων;

-Eίναι στην ευθύνη του προέδρου λοιμώξεων οι προσλήψεις μετακινήσεις ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού;

Μήπως αυτή ευθύνεται για τις παραιτήσεις των συναδέλφων μας; > λόγια δικά σας κυρία Υπουργέ που μας προσβάλλουν όλους!

Εφεξής, οι σύλλογοι εργαζομένων θα πρέπει να απευθυνόμαστε στην Πρόεδρο επιτροπής λοιμώξεων παρακάμπτοντας τη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας;

Καλούμε την αναπληρώτρια Υπουργό να ανακαλέσει .H απάντηση που δόθηκε ήταν άστοχη και αποτελεί ξεκάθαρα μετακύλιση και αποποίηση πολιτικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σήμερα στα Χανιά φταίει η Πρόεδρος επιτροπής λοιμώξεων, στην Πάτρα φταίει η νοσηλεύτρια, στην Κέρκυρα φταίει ο ιατροδικαστής που εξέταζε covid. Αύριο ποιος άραγε θα φταίει;»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Νοσοκομείο Χανίων: Οργή του προσωπικού με τις δηλώσεις Γκάγκα – «Ντράπηκε και η ντροπή»

  1. Καλά σας κάνει.Αν υπήρχε ομοψυχία και τότε που οι ανεμβολιαστοι συνάδελφοι σας βγαίναν σε αναστολή όλοι μαζί ενωμένοι λέγατε ΟΧΙ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.Αλλα σκυψατεε το κανάλι και τραβάτε όλα όσα τραβάτε με όλα τα επακολουθα για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook