Νοσοκομειο Χανίων: Κι άλλος ασθενής έφυγε από τα επείγοντα χωρίς να εξεταστεί – Δείτε τι καταγγέλλει

νοσοκομειο-χανίων-κι-άλλος-ασθενής-έφ-1278196

Όσοι πίστευαν ότι το περιστατικό με την 23χρονη Χανιώτισσα που είχε πάει στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων και αναγκάστηκε να φύγει χωρίς να εξεταστεί ήταν το μοναδικό (δείτε ΕΔΩ), μάλλον έκαναν λάθος.

Όπως καταγγέλλει 26χρονος Χανιώτης (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), έζησε την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση και μάλιστα, έχοντας έρθει στα επείγοντα στις 8 το πρωί, πληροφορήθηκε ότι η σειρά του να εξεταστεί πιθανόν να ερχόταν στις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και περίπου στις 8 το πρωί, πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων με υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και πολύ δυνατό βήχα που δεν σταματούσε, σε βαθμό που δεν μπορούσε να μιλήσει. Ήταν ανεμβολίαστος, αλλά είχε κάνει ράπιντ τεστ.

Στα ΤΕΠ, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ένας υπάλληλος τον ρώτησε αν είχε κάνει ράπιντ τεστ και του απάντησε καταφατικά. Στη συνέχεια, όπως δήλωσε, περίμενε για τρεις ώρες περίπου να έρθει η σειρά του να εξεταστεί και όταν τελικά έφτασε η σειρά του, ο γιατρός που εξέταζε τον ρώτησε αν ήταν εμβολιασμένος.

«Μόλις άκουσε ότι δεν είμαι εμβολιασμένος, μου είπε ότι κανείς δεν πρόκειται να με εξετάσει χωρίς μοριακό τεστ και με έστειλε να κάνω αυτό το τεστ», υποστήριξε ο 26χρονος.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι αναγκάστηκε να περιμένει με πυρετό στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου μέχρι να κάνει το τεστ, με την αναμονή να φτάνει, όπως δήλωσε, τα 40 λεπτά και ενώ φυσούσε και έκανε κρύο.

Τελικά, αφού έδωσε το δείγμα για το μοριακό τεστ ρώτησε τι θα ακολουθούσε και φέρεται να έλαβε την απάντηση ότι θα έπρεπε να περιμένει τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ και μετά θα λάμβανε σειρά για να εξεταστεί πίσω από όλους τους υπόλοιπους. Και τα αποτελέσματα, όπως υποστηρίζει, θα έβγαιναν… στις 8 το βράδυ.

«Εγώ αισθανόμουν χειρότερα και σηκώθηκα και έφυγα, πήγα σε ιδιώτη γιατρό», λέει ο 26χρονος. «Τι είδους επείγοντα είναι αυτά, όπου έρχεσαι στις 8 το πρωί και ίσως και να εξεταστείς στις 8 το βράδυ; Εμένα δε με κοίταξε κανείς, το μόνο που έκαναν ήταν να μου πάρουν το οξυγόνο όταν έκανα το μοριακό τεστ. Πώς είναι δυνατόν να έρχονται άνθρωποι στα επείγοντα και να μην εξετάζονται; Πώς γίνεται να καταλάβουν ποιος έχει σοβαρό πρόβλημα και ποιος όχι, χωρίς να έχουν γίνει καθόλου εξετάσεις;»

Καθώς μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση, γεννάται το ερώτημα αν αυτού του είδους η αντιμετώπιση είναι τυχαία. Μάλιστα, το περιστατικό του 26χρονου χρονικά τοποθετείται τρεις μέρες νωρίτερα από το περιστατικό της 23χρονης.

Παρεμπιπτόντως, για τη διαχείριση των ασθενών στα ΤΕΠ υπάρχει σχετικό έγγραφο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας ΕΔΩ. Θα ήταν χρήσιμο, ενδεχομένως, να υπάρξει πληροφόρηση αν οι αρχές και οι οδηγίες που αναφέρει, έχουν πάψει να ισχύουν στα νοσοκομεία της χώρας.

zarpanews.gr

12 thoughts on “Νοσοκομειο Χανίων: Κι άλλος ασθενής έφυγε από τα επείγοντα χωρίς να εξεταστεί – Δείτε τι καταγγέλλει

  1. Αφού αρνούνται όλα αυτά, εμβολιασμό και να τηρήσουν τα μέτρα, γιατί ζητούν περίθαλψη και σωτηρία;
    Εκείνοι δεν είναι που δεν ασπάζονται καθετί επιστημονικό και τεκμηριωμένο;

    1. Humanism αλλαξε το ψευδώνυμο αου σε Anti Humanism η ακομα καλυτερα σε Αδολφο Χιτλερ.
      Ταιριάζει σε αυτα που γραφεις καθε μερα.
      Τι σημασια εχει αν ο ασθενης ειναι εμβολιασμενος η οχι?
      Δεν παυει να ειναι ασθενης και οι γιατροι μην ξεχνας φασιστομουτρο εχουν δωσει και ενα ορκο στον Ιπποκράτη (αν ξερεις ποιος ηταν)

  2. Καλα αφου οι υγειονομικοι υπαλληλοι ΔΕΝ δεχονται ανεμβολθαστους ασθενεις , ΓΙΑΤΙ οι ασθενεις να δεχονται ανεμβολιαστους υγειονομικους υπαλληλους;;; και αναφερομαι σε αυτους πιυ εχουν κατασκηνωσει εξω απο το νοσοκομειο . Δηλαδη τι ζητουν ; να επιστρεψουν αυτοι ανεμβολιαστοι στη δουλεια τους και να διωχνουν τους ανεμβολιαστους ασθενεις ; Επισης γιατι ΔΕΝ φωναζει καποιος την αστυνομια να παει αυτοφορο ο οπιοσδηποτε γιατρος αρνειται να εξετασει στα ΤΕΠ;;;;;;; αφου τετοιος νομος για μοριακο τεστ για τα επειγοντα ΔΕΝ υπαρχει !!!!!!!!

  3. @Humanism

    Εσύ που το παίζεις ανθρωπιστής, δεν ξέρεις τι σημαίνει σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη; Ο καθένας επιλέγει τι θα κένει στο κορμί του. Οι γιατροί έχουν καθήκον να εξυπηρετούν τον πολίτη. Αλλιώς να φύγουν από το δημόσιο και να ανοίξουν δικά τους ιατρεία να δέχονται κατ’ επιλογή.
    Δηλαδή, μέχρι να βγει το μοριακό να πεθάνει ο συνάνθρωπός μας;
    Είσαι ένας ποταπός που δεν έχει τίποτα άλλο μέσα του εκτός από κακία. Αιδώς Αργείε!

  4. Και θα το ξαναπω : σε οποιον ξαναζητησουν μοριακο τεστ στα ΤΕΠ , να φωναξει την αστυνομια κσι να κανει μηνυση στα πλαισια του αυτοφορου. Δεν υπαρχει νομος που να υποχρεωνει να εχει γινει μοριακο τεστ για να εξεταστει ασθενης στα ΤΕΠ . Α

  5. Ο ουμανισμός έδινε έμφαση στο λόγο και στην έρευνα και αμφισβητούσε τη θεολογική παράδοση που εξύψωνε το θείο και υποβίβαζε καθετί γήινο ως διεφθαρμένο. Ρεύμα που στόχευε στην πολιτιστική και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του θεοφοβικού μοντέλου που επικρατούσε έως και το τέλος του Ύστερου Μεσαίωνα.
    Στους Ανθρωπιστές επικρατεί η έντονη αίσθηση του ατόμου να κατανοήσει και να αλλάξει τόσο τον εαυτό του όσο και τον κόσμο, αναζητώντας ορθολογικές απαντήσεις και όχι θρησκευτικές.
    Οι Ανθρωπιστές άφησαν πίσω τους το θεοφοβούμενο μοντέλο του Μεσαίωνα όπου οι άνθρωποι κατευθύνονταν προς θρησκευτικές απαντήσεις, με προσευχή και εξιλέωση. Ο Μεσαίωνας έμεινε γνωστός ως η περίοδος των Σκοτεινών Αιώνων, επιρρεπής σε επιδημίες όπως την Μαύρη πανώλη ακριβώς επειδή η Θεολογία είχε πρωταρχικό ρόλο στις σχολές εκτοπίζοντας και τοποθετώντας την μελέτη πρακτικών και φυσικών επιστημών στο περιθώριο. Η μεσαιωνική κοινωνία λοιπόν δεν κατείχε ιατρικές απαντήσεις, αλλά σύστηνε προσευχή και εξιλέωση.
    Οι ιστορικοί χαρακτηρίζουν το Μεσαίωνα περίοδο θρησκευτικού φανατισμού και οπισθοδρόμησης.
    Επομένως, εσείς προτείνετε ν’ ασπαστούμε τη μεσαιωνική σας οπτική, υποθέτω;!!

  6. ένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει?Τι πράγματα είναι αυτά?Από τη στιγμή που πληρώνουν περίθαλψη είναι υποχρεωμένοι οι υγειονομικοί να κάνουν τη δουλειά τους. αλλιώς σπιτάκι τους. Το βρήκαμε τώρα!Λες και υπάρχει μόνο μία ασθένεια που ανεβάζει πυρετό κτλ.

  7. Είναι αναμενόμενο οι άνθρωποι των ΤΕΠ να λαμβάνουν κάθε είδους προφύλαξη. Αν δεν το έκαναν, πολύ σύντομα θα νοσούσαν και αυτοί, με όλα τα τραγικά αποτελέσματα που αυτό θα δημιουργούσε στους ίδιους αλλά και στο Νοσοκομείο. ΩΣΤΟΣΟ υπάρχουν και κάποια όρια – δεν μπορείς να αφήνεις έναν εμπύρετο άνθρωπο να περιμένει χωρίς περίθαλψη έξω στο κρύο, διότι αυτό είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εμβολιαστούν για να αποφεύγουν την όποια ταλαιπωρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook