Νοσοκομείο Χανίων: Γιατί, ενώ η φιλοζωϊκή μαζεύει τα αδέσποτα, η «τρομοκρατία» από τις αγέλες παραμένει;

νοσοκομείο-χανίων-γιατί-ενώ-η-φιλοζωϊ-830629

Λίγους μήνες πριν έγιναν βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, πλέον δείχνουν υποσχέσεις και δεσμεύσεις δίχως αντίκρυσμα, αφού πολλοί σκύλοι «ζουν και βασιλεύουν» στην περιοχή.

Φιλοζωική οργάνωση ανέλαβε να περισυλλέξει τα ζώα και να τα προωθήσει για υιοθεσία. Αφού όμως οι ενέργειες προχωρούν, γιατί η «τρομοκρατία» από αγέλες σκύλων συνεχίζεται;

Άλλη μία επίθεση σημειώθηκε λίγες μέρες πριν, όταν 3 σκύλοι «στρίμωξαν» σε μία γωνία 65χρονη γυναίκα στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου, ευτυχώς χωρίς να την δαγκώσουν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο zarpanews.gr η επισκέπτης εκείνη τη μέρα στο σημείο, «είχε παραλύσει ολόκληρη», κατά την διάρκεια της επίθεσης της αγέλης, που σημειώθηκε πρωινή ώρα.

Η ανησυχία και η αγανάκτηση συσσωρεύονται σε όσους κυκλοφορούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες, με άλλους να κατηγορούν τον δήμο, άλλους τις φιλοζωικές.

Οι αριθμοί, ωστόσο, μιλούν από μόνοι τους. Το zarpanews.gr επικοινώνησε με υπεύθυνη του ζητήματος από πλευράς φιλοζωικής, η οποία ξεκαθάρισε οτι από τα 22 σκυλιά που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, μόλις 4 βρίσκονται ακόμα εκεί, συν 3 κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν προχθές. Από τα 18 που πήρε η φιλοζωική οργάνωση, τα 14 έχουν ήδη βρει σπίτι και έχουν υιοθετηθεί.

Γιατί όμως, αν και σχεδόν όλα τα σκυλιά έφυγαν, οι αγέλες ακόμα υπάρχουν, περιφέρονται και σκορπούν πανικό; Όπως σχολίασε η Έφη Τσεκμέζογλου, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, πολλά σκυλιά από αυτά που κατά καιρούς βρίσκονται στην περιοχή του νοσοκομείου δεν είναι αδέσποτα, αντίθετα έχουν ιδιοκτήτες, οι οποίοι είτε τα έχουν ελεύθερα ως φύλακες σε γύρω χωράφια και περιουσίες, είτε απλά τα «ξαμολούν» για να κάνουν μόνα τους βόλτα.

Ακόμα πιο έντονο, όπως αποκάλυψε, ήταν το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, λόγω μίας σκυλίτσας που βρισκόταν σε οίστρο, με αποτέλεσμα οι «ξαναμμένες» αγέλες του νοσοκομείου να έχουν ακόμα πιο έντονη παρουσία. Η επίμαχη σκυλίτσα εντοπίστηκε και στειρώθηκε.Άλλος ένας παράγοντας φυσικά είναι οτι ο αριθμός των ζώων στο νοσοκομείο δεν είναι σταθερός, αντίθετα αυξάνεται, αφού το σημείο αποτελεί έναν από τους χώρους εγκατάλειψης κατοικιδίων της πόλης μας, όπως είναι αντίστοιχα οι Άγιοι Απόστολοι και η Βίλα Κούνδουρου.

Έτσι, τα ζώα που φεύγουν από το νοσοκομείο προς υιοθεσία αντικαθίστανται από αυτά που εγκαταλείπονται, σε έναν θλιβερό φαύλο κύκλο…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook