Νοσοκομείο Χανίων: Εκπέμπουν SOS οι εργαζόμενοι και ασθενείς λόγω ελλείψεων προσωπικού

νοσοκομείο-χανίων-εκπέμπουν-sos-οι-εργα-1278197

Την Παρασκευή 25/02/2022 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μαζί με το σωματείο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Χανίων και σχεδόν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, τις δύο κλινικές -COVID και τις ΜΕΘ – COVID.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

Το Νοσοκομείο στέκεται όρθιο και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες επειδή οι λιγοστοί εργαζόμενοι δίνουν τη ζωή τους και η Διοίκηση προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει.

Παντού συναντήσαμε τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Επίσης προβλήματα στις υποδομές και τον εξοπλισμό.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν υφίσταται. Όταν ο ασθενής θέλει να κλείσει ραντεβού για εξέταση προσέρχεται κάθε πρώτη του μήνα στο Νοσοκομείο. Δίδονται τα διαθέσιμα ραντεβού σε όσους προλάβουν με σειρά προτεραιότητας. Για αυτό την πρώτη κάθε μήνα φθάνουν οι ασθενείς πριν ξημερώσει περιμένοντας να ανοίξουν τα ραντεβού για να προλάβουν. Όσοι δεν προλάβουν ραντεβού επανέρχονται τον άλλο μήνα!!! Δεν υπάρχει δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς καθότι θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο της εξέτασης γιατρού και το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων (π.χ γαστρεντερολογικές εξετάσεις ). Ουρές ασθενών σαν σε τράπεζα.

Μεγάλες ελλείψεις στην Τεχνική Υπηρεσία. Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα, τρέχουν νερά από τα ταβάνια, προβλήματα στην ψύξη, θέρμανση κ.λ.π.

Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Τα δύο τελευταία χρόνια προσελήφθησαν μόνο 14 μόνιμοι υπάλληλοι!!! Το ισοζύγιο αποχωρήσεων (συνταξιοδοτήσεις, αναστολές εργασίας, νοσήσεις) προσλήψεων (μόνιμοι και συμβασιούχοι) αρνητικό.

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα εργαστήρια. Τραγική έλλειψη σε Γιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό. Στις κλινικές –COVID απόγευμα και νύχτα για να βγουν οι βάρδιες τρεις ή τέσσερις νοσηλευτές, χορηγείται ένα ρεπό την εβδομάδα. Το απόγευμα και την νύχτα εφημερεύει ένας γιατρός πνευμονολόγος για τις δύο κλινικές με 70 ασθενείς.

Στις παθολογικές κλινικές εφημερεύει ένας γιατρός παθολόγος για την κλινική ,τα ΤΕΠ, προσφέροντας φροντίδα σε παθολογικά, πνευμονολογικά περιστατικά καθώς επίσης και σοβαρά περιστατικά που μεταφέρονται από τις κλινικές COVID όταν αρνητικοποιείται το τεστ. Οι παθολογικές κλινικές καλύπτονται από ελάχιστους νοσηλευτές που δεν αρκούν, με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό.

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ στις ΜΕΘ- COVID. Στις δύο ΜΕΘ 6 κλινών η κάθε μία κάνουν βάρδια δύο νοσηλευτές σε κάθε ΜΕΘ. Τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στην Παιδιατρική κλινική. Κάνουν δύο νοσηλευτές βάρδια, οι οποίοι καλύπτουν την κλινική που νοσηλεύει και παιδάκια με covid, τεπ, εξωτερικά ιατρεία.

Στο Νοσοκομείο υπάρχουν δύο ογκολόγοι γιατροί οι οποίοι θα πρέπει να παρακολουθούν πάνω από 5.000 ογκολογικούς ασθενείς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook