Νοσοκομείο Χανίων: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου στο κλείσιμο των ραντεβού – Πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα και τι πρέπει να ξέρουν οι πολίτες | Video

νοσοκομείο-χανίων-αλλάζουν-όλα-από-1η-ν-1543456

Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού για τα τακτικά εξωτερικά πρωινά ιατρεία, εγκαινιάζεται από την 1η Νοεμβρίου στο γενικό νοσοκομείο Χανίων στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, με στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος των ραντεβού και την ισότιμη και διαφανή πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

Τα ηλεκτρονικά ραντεβού θα κλείνονται μέσω gov.gr με χρήση κωδικών taxis net ενώ παράλληλα οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να κλείνουν τα ραντεβού τους τηλεφωνικά και δια ζώσης (όχι την πρώτη εργάσιμη μέρα του μήνα) πρωτοβουλία που στοχεύει στο να εξαλειφθούν οι ουρές ταλαιπωρίας των πολιτών που σχηματίζονταν από τα ξημερώματα.

Παράλληλα τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι ήδη διαθέσιμα για τους πολίτες, για εξετάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο ή στις ΤΟΜΥ.

 

Τέλος, Info Kiosk θα λειτουργεί εντός του Νοσοκομείου, ώστε ανά πάσα στιγμή και εκτός εργάσιμων ωρών και ημερών, να μπορεί ο πολίτης να κλείνει το ραντεβού του και να εκτυπώνει το παραπεμπτικό. 

Οι νέες υπηρεσίες παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ το πρωί της Πέμπτης από τον διοικητή του ιδρύματος, Γιώργο Μπέα, τον αναπληρωτή διοικητή Μάνο Μπολώτη και τον προϊστάμενο των εξωτερικών ιατρείων, Νίκο Παπαδομανωλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην διαδικασία.

Όπως τόνισε, τα ραντεβού για τα ιατρεία θα ανοίγουν κάθε πρώτη του μήνα για 30 μέρες, τα ραντεβού για εξετάσεις για 60 μέρες ενώ οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Συνολικά θα μπορούν να κλειστούν πέντε ραντεβού ανά ΑΜΚΑ και και ένα ραντεβού ανά ειδικότητα. 

Πώς να κλείσετε ραντεβού

Ο κ. Παπαδομανωλάκης παρουσίασε σε ένα σύντομο βίντεο τον τρόπο κλεισίματος ραντεβού.

Ο κ. Μπέας αναφέρθηκε στον τεράστιο φόρτο που έχει επωμιστεί το γενικό νοσοκομείο Χανίων. Αναλυτικά το ΓΝΧ δέχτηκε μέσα στο 2021, 121.272 ασθενείς ενώ έχει δεχτεί ήδη στο πρώτο εννιάμηνο του 2022, 89.744 ασθενείς. Παράλληλα,  όσοι έκαναν εργαστηριακές εξετάσεις,  έφτασαν τους 46.832 μέσα στην πανδημία ενώ το πρώτο εννιάμηνο του 2022 φτάνουν τους 33.409. (δείτε και εδώ).

Από τη μεριά του ο κ. Μπολώτης που τέθηκε επικεφαλής της όλης προσπάθειας, σημείωσε πως «στόχος είναι η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που παρέχει το γενικό νοσοκομείο Χανίων, καθώς και η διαφάνεια και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας» τόνισε ο κ. Μπολώτης, σημειώνοντας ότι μέσα από την ιστοσελίδα του νοσοκομείου, ο συμπολίτης μας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή με απόλυτη ασφάλεια χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet, να εισέλθει στην υπηρεσία και είτε να λάβεις το κινητό στο ταμπλετ ή στο e-mail του τα αποτελέσματα από οποιαδήποτε εργαστηριακή εξέταση έχει κάνει στο γενικό νοσοκομείο Χανίων είναι κλείσει ένα ραντεβού στα ενδεδειγμένα πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία (…)  Κανένας συμπολίτης μας, ο όποιος επιθυμεί να πάρει ένα εργαστηριακό αποτέλεσμα ή να κλείσει ένα ραντεβού στην συγκεκριμένη ομάδα των πρωινών τακτικών εξωτερικών ιατρείων δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί από τη μία άκρη της πόλης μας την άλλη, ή να

αλλάξει τρεις συγκοινωνίες για να μεταβεί στο ΓΝΧ» υπογράμμισε.

3 thoughts on “Νοσοκομείο Χανίων: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου στο κλείσιμο των ραντεβού – Πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα και τι πρέπει να ξέρουν οι πολίτες | Video

  1. Επιτέλους, θα μπορούν να μας βλέπουν με ραντεβού οι αγροτικοί ιατροί, γιατί ειδικευμένοι ιατροί σπανίζουν στο νοσοκομείο.

  2. ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ …ΗΔΗ ΕΠΕΣE ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ . ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ . ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑI ΠΟΘΕΣ! MΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook