Νοσοκομείο Χανίων: Αλλάζει όψη και εκσυγχρονίζεται με ενεργειακή αναβάθμιση, ψηφιακό μετασχηματισμό και νέα πατώματα | Photos + Video

νοσοκομείο-χανίων-αλλάζει-όψη-και-εκσ-1457638

Σημαντικές χρηματοδοτήσεις από νέα προγράμματα διεκδικεί το νοσοκομείο Χανίων, ενώ παράλληλα είναι δρομολογημένο και ξεκινά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, εξελίσσεται η αλλαγή στα πατώματα ενώ η ορδοπεδική κλινική ανακαινίζεται πλήρως μέσα από δωρεά ιδιώτη, γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Χανίων που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά της.

Τα εξελισσόμενα έργα καθώς και ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα, παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ σε ειδική εκδήλωση το πρωί της Πέμπτης από τον Διοικητή του ιδρύματος, Γιώργο Μπέα, τον αν. Διοικητή, Μάνο Μπολώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εκτενή αναφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου, μέσα από τα ηλεκτρονικά ραντεβού, τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα και τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, έκανε ο κ. Μπολώτης, σημειώνοντας ότι το ίδρυμα πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και αποτελεί παράδειγμα σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Στόχος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών αλλά και η εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας» σημείωσε ο κ. Μπολώτης.

Ενεργειακή Αναβάθμιση

Με συνολικό προϋπολογισμό 5.446.200 ευρώ το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων του κτιρίου από νέα ενεργειακά κουφώματα , αντικατάσταση χρήσης λεβήτων πετρελαίου και η εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας και προσθήκη ολοκληρωμένου συστήματος σκίασης στις όψεις του κτιρίου

Νέα πατώματα

Η αντικατάσταση των δαπέδων έχει ξεκινήσει από την ορθοπεδική κλινική και θα προχωρήσει με rotation στις υπόλοιπες κλινικές, οι οποίες θα κλείνουν εκ πετιροπής.

Κληροδότημα Μαλινάκη

Εκτενής αναφορά έγινε και στο Κληρόδοτημα Μαλινάκη που είναι σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας. Όπως τόνισε ο κ. Μπέας, στόχος είναι μέσα στην νέα πτέρυγα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει σε μόνιμη βάση, Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων η οποία θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Σχεδιάζεται ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Μπέα, εκσυγχρονισμός του Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που δέχονται πάνω από 70.000 ασθενείς κατ’ έτος με διαρκή 24ωρη εφημερία και νέα Υβριδικά Χειρουργεία. 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook