Νοσοκομειακοί γιατροί: Ο Κοντοζαμάνης ενοχοποίησε τους άλλοτε «ήρωες» γιατρούς για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες

«Ως εδώ… Τα ψέματα τελείωσαν» δηλώνουν με ομόφωνη ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης που τους παρουσίασε ως υπεύθυνους για το γεγονός πως το 80% των θυμάτων του κορονοϊού δεν νοσηλεύτηκε ποτέ σε ΜΕΘ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και εν συνεχεία και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υποστήριξαν πως την ευθύνη για τον μεγάλο αριθμό θανάτων εκτός ΜΕΘ έχουν οι γιατροί. «Υπάρχουν κριτήρια για την εισαγωγή σε ΜΕΘ. Η επιλογή γίνεται από τους γιατρούς. Αυτοί αποφασίζουν ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας πως το γεγονός δεν έχει καμία σχέση με την πληρότητα των ΜΕΘ.

«Ο κ. Κοντοζαμάνης επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και προσθέτει: «Η κυβέρνηση είναι ένοχη για το έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού».

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Στην επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για την επιδημία στις 8/1 ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στις ΜΕΘ , στις πτέρυγες νοσηλείας και στα ΤΕΠ ,στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επέλεξε να στοχοποιήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς ,υποστηρίζοντας ότι «οι θεράποντες γιατροί αποφασίζουν αν κάποιος ασθενής θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι».

Δηλαδή ,ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στην χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020 ιδιαίτερα στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το γεγονός ότι το «επιχείρημα» αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια φραστική αστοχία .

Μετά τον «ανεύθυνο λαό» που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε «ήρωες» γιατροί. Η μεθόδευση αυτή αποτελεί πραγματικό θράσος από μια κυβέρνηση που από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

Ως εδώ. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό , για την διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοι σας. Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν «κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί», τα δικαιώματα μας , σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξη σας. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ