Νωρίτερα η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα – Θα ανακοινώνονται και οι επαναλοιμώξεις

νωρίτερα-η-ενημέρωση-του-εοδυ-για-τα-κρ-1365350

Αλλαγές στην Ημερήσια Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Λοίμωξης από το Νέο Κορωνοϊό (SARS-CoV-2) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Από σήμερα Τετάρτη 06/04/2022, ο ΕΟΔΥ θα προβεί στις εξής αλλαγές στην ημερήσια έκθεση της επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2):

α) η έκθεση θα κοινοποιείται νωρίτερα (έως τις 15:30) και θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί. Το γεγονός αυτό δεν θα επιφέρει αλλαγή στο σύστημα δήλωσης, αφού ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται θα αφορά και πάλι το τελευταίο 24ωρο, όπως συνέβαινε έως τώρα.

β) θα προστεθεί στην ημερήσια έκθεση η πληροφορία που αφορά στις επαναλοιμώξεις από τον ιό.

Κατά συνέπεια, εκτός από τα δεδομένα που παρουσιάζονται έως τώρα σε ημερήσια βάση και αφορούν στα άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2 θα δίνεται πλέον και ο συνολικός αριθμός δηλωθέντων επαναλοιμώξεων, καθώς και η κατανομή τους στον χρόνο.

Τέλος, για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και της επιστημονικής κοινότητας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ έκθεση με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν στο σύνολο των επαναλοιμώξεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας έως και τις 3 Απριλίου 2022.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook