ΝΟΧ: Αυλαία με εξαιρετικές εντυπώσεις στα 19α Βενιζέλεια | Photos

νοχ-αυλαία-με-εξαιρετικές-εντυπώσεις-1433909

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν την Παρασκευή στο κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο Χανίων, τα 19α Βενιζέλεια κολύμβησης.

Η διοργάνωση από την πρώτη κιόλας ημέρα κερδίζει το στοίχημα, καθώς η ποιότητα των αθλητών που δίνει το παρών στους αγώνες, σε συνδυασμό με τις καλές σε γενικές γραμμές επιδόσεις που σημειώθηκαν, είναι η καλύτερη δυνατή αφετηρία για το τριήμερο που ακολουθεί.

Η κούρσα που ξεχώρισε, ήταν ο τελικός των 50μ. ελεύθερο όπου το παρόν έδωσαν σπουδαίοι αθλητές, τρεις εκ των οποίων άλλωστε ήταν παρόντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον Κριστιάν Γκολομέεβ ν’ αναδεικνύεται νικητής με χρόνο 22.48, σε μια κούρσα όπου έλαβαν επίσης μέρος ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης και ο Απόστολος Παπαστάμος. Το αξιοσημείωτο γεγονός απ’ αυτόν τον τελικό έχει να κάνει πως ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μιχάλη Κονταξάκη ο οποίος “έφυγε” πριν λίγους μήνες από τη ζωή. Μάλιστα, την βράβευση στους τρεις νικητές πραγματοποίησε η οικογένεια του εκλιπόντα αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και του Ολυμπιακού, στην οποία ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Δημήτρης Λειψάκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκολομέεβ: «Αισθάνομαι πολύ ωραία και χαίρομαι πάντα που έρχομαι στα Χανιά. Σε αυτές τις πισίνες μεγαλώσαμε άλλωστε και μ’ αρέσει πολύ που έρχομαι εδώ να κάνω κούρσες και να βλέπω τα παιδιά, τα οποία χαίρονται πολύ που είμαι εδώ και αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ.

Γενικά η Κρήτη είναι ένα μέρος όπου μ’ αρέσει πάρα πολύ, εδώ άλλωστε μεγάλωσα και κάθε φορά που έρχομαι, περνάω πολύ όμορφα. Η κούρσα στο 50άρι ήταν πολύ καλή γιατί είχαμε και τον Απόστολο (Παπαστάμο) και τον Εγγλεζάκη και άλλους καλούς αθλητές. Για τον Απόστολο δεν είναι το αγώνισμά του αυτό, αλλά έκανε μια πολύ καλή κούρσα και ήταν ένας καλός τελικός. Είμαι ευχαριστημένος από τον χρόνο μου, θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερος αν βοηθούσε και ο καιρός, γενικά όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος»

Δηλώσεις έγιναν επίσης από τον Αλκη Κυνηγάκη, που ήταν ο νικητής στα 1500μ. ελεύθερο με 15:51.49. Οπως είπε: «Προέρχομαι από ένα μεταβατικό στάδιο που πέρασα αυτό το χειμώνα, ουσιαστικά ξαναβρίσκω τον εαυτό μου, όχι αγωνιστικά αλλά ψυχικά κυρίως.

Θα προσπαθήσω να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις που έχω στο πανευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο. Δεν θα θέσω υψηλούς στόχους γι’ αυτή τη χρονιά. Η παρουσία μου είναι μεταβατική ώστε να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι μετά από το υψόμετρο που κάναμε στο Ερζερούμ στην Τουρκία».

Από την πλευρά της, μία από τις αθλήτριες που ξεχωρίζουν, η 16χρονη, Αρτεμις Βασιλάκη από τον Τρίτωνα Ηρακλείου σημείωσε σε δηλώσεις της τα εξής: «Είμαι ευχαριστημένη από το χρόνο που σημείωσα στα 800μ. ελεύθερο. Στα 50μ. δεν περίμενα τόσο καλό και ελπίζω να τα πάω καλά και στα επόμενα αγωνίσματα.

Τα Βενιζέλεια σαν μίτινγκ είναι καταπληκτικά. Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που είχα συμμετάσχει, φέτος είναι πιο οργανωμένα, βρίσκονται μεγάλοι αθλητές και είναι μια τέλεια εμπειρία για κάθε αθλητή και μια ευκαιρία για καλούς χρόνους. Ο στόχος μου είναι η 8άδα στο πανευρωπαϊκό και μία θέση στο βάθρο στο παγκόσμιο σχολικό ώστε ν’ αποκτήσω το άνευ για τις εξετάσεις».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook