Νηστίσιμη σαλάτα με χταπόδι, σταμναγκάθι και τοματίνια

νηστίσιμη-σαλάτα-με-χταπόδι-σταμναγκ-1190442

Το ξιδάτο χταπόδι συνδυάζεται με σταμναγκάθι και κάνουν μια σαλάτα που δεν θα φτιάχνετε μόνο όταν νηστεύετε.

Μερίδες:4Χρόνος προετοιμασίας:20’Χρόνος μαγειρέματος:60’Έτοιμο σε:1:20

του Γιάννη Παρίκου

Υλικά

500γρ. χταπόδι

600ml λευκό βαλσαμικό

140ml ελαιόλαδο

200γρ. σταμναγκάθι βρασμένο

300γρ.τοματίνια

150γρ. παξιμάδια από χαρούπι

80γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

80γρ. ππεριές χρωματιστές

Διαδικασία

Βράζετε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξίδι.

Κόβετε το χταπόδι σε μικρές φέτες και στη συνέχεια το μαρινάρετε στο λαδόξιδο για μισή ώρα περίπου.

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα με το σταμναγκάθι, τις πιπεριές, το παξιμάδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Περιχύνετε τα υλικά με λίγη από τη μαρινάδα, αλατίζετε και ανακατεύετε απαλά.

Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας από πάνω το χταπόδι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook