Νηστίσιμη καρμπονάρα

Με μανιτάρια και κάσιους

Υλικά
350 γρ. ζυμαρικά
3 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού κάσιους
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα χωρίς ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 1/2 κ. σ. μαγιά
1 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πάπρικα
Φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 7 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 7-8 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε τα κάσιους, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μαγιά, το γάλα, το χυμό λεμονιού, πιπέρι, αλάτι και πάπρικα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να αποκτήστε μία λεία και κρεμώδη υφή.

Στραγγίστε το νερό από τα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν καλά τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε και τα μανιτάρια και σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ