Νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες

Είναι μια πολύ καλή πρόταση για τις ημέρες της νηστείας, και όχι μόνο, αφού προσδίδουν πολλή ενέργεια στον οργανισμό, χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά.

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1.100 γρ.

  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι (να είναι ρευστό)
  • 130 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα, ψιλοκομμένα + 25 γρ. για πασπάλισμα
  • 50 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα + 25 γρ. για πασπάλισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα για 10 λεπτά, να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι με το μέλι, όχι όμως πολύ, γιατί θα σφίξει.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  • Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη βρώμη.
  • Και στη συνέχεια τα 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα 50 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς (50 γρ.).
  • Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
  • Όταν παρέλθει η πρώτη ώρα, βγάζουμε για λίγο το ταψί και κόβουμε το μείγμα σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
  • Αμέσως μετά, το ξανακλείνουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.
  • Αφού σταθεροποιηθούν οι μπάρες, τις τυλίγουμε μία-μία με μεμβράνη.
  • Διατηρούμε, τις νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

gastronomos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠώς να περάσεις πολύ καλύτερα σε μια πτήση με αυτούς του εύκολους και έξυπνους τρόπους
Επόμενο άρθροΧανιά | Στο Ηράκλειο ο τραυματίας από το τροχαίο στη Σούδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ