Νησί-φάντασμα κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ορατό μόνο για μία μέρα κάθε επτά χρόνια

νησί-φάντασμα-κοντά-στο-ηνωμένο-βασίλ-1501021

Ένα μυστηριώδες νησί, που λέγεται ότι υπάρχει στα ανοιχτά των ακτών της δυτικής Ιρλανδίας στη Μ. Βρετανία, εμφανιζόταν στους χάρτες μέχρι το 1865, ωστόσο κανείς δεν κατάφερε ποτέ ξανά να επαληθεύσει την ακριβή του θέση, με αποτέλεσμα να αποκαλείται «νησί-φάντασμα» και να αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων, θεωριών, σεναρίων και ιστοριών!

Οι επιβεβαιωμένες θεάσεις του «Hy-Brasil», όπως ονομάζεται το νησί, χρονολογούνται από το 1325 και σύμφωνα με τους ιρλανδικούς μύθους, το θρυλικό νησί τον περισσότερο χρόνο είναι τυλιγμένο από πυκνή ομίχλη.

Μόνο για μία μέρα κάθε επτά χρόνια οι ναυτικοί μπορούν να δουν το νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όπως η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας, έτσι και το «Hy-Brasil» έχει γίνει αντικείμενο πολλών υπερφυσικών ιστοριών ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των αφηγήσεων για προηγμένους πολιτισμούς.

Μία από τις ιστορίες, αφορούσε τον καπετάνιο Τζον Νίσμπετ, ο οποίος το 1674 φέρεται να έμεινε αποκλεισμένος με το πλήρωμά του στο «Hy-Brasil» ενώ έπλεε από τη Γαλλία στην Ιρλανδία. Την πρώτη μέρα στο νησί, βρήκαν ένα ακατοίκητο κάστρο και κοιμήθηκαν εκεί. Όταν ξύπνησαν, βρήκαν έναν πολύ σοβαρό κύριο και δέκα άνδρες που τον ακολουθούσαν ξυπόλητοι σαν να ήταν οι υπηρέτες του. Αυτοί πήγαιναν προς την ακτή που βρισκόταν το πλοίο.

Ο σοβαρός άντρας αφού γλέντησε με το πλήρωμα του καραβιού, τους αποκάλυψε ότι το νησί ονομαζόταν «O’Brazile». Αυτός και αρκετοί άλλοι άνθρωποι ήταν- όπως είπε- «τυραννικά» κλεισμένοι στο κάστρο εξαιτίας της μαύρης μαγείας που τους είχαν κάνει.

Το νησί κατοικήθηκε επίσης από ιερείς και μοναχούς που κατείχαν τρομερές αρχαίες γνώσεις. Ορισμένοι λένε μάλιστα πως το ταξίδι του Ιρλανδού Αγίου Μπρένταν, που ξεκίνησε για να εντοπίσει τη «Γη της Επαγγελίας» τον 5ο αιώνα θα μπορούσε να ήταν για το «Hy-Brasil».

Η τελευταία γνωστή τεκμηριωμένη θέαση του νησιού ήταν το 1872 από τον Robert O’Flaherty και τον TJ Westropp. Ο τελευταίος είπε ότι το είχε επισκεφτεί τρεις φορές στο παρελθόν και το αγάπησε τόσο πολύ που έφερε την οικογένειά του μαζί για να δει το αγαπημένο του μέρος. Όλοι τους φέρεται να είδαν το νησί να εμφανίζεται μπροστά τους και μετά… να χάνεται από τα μάτια τους.

Η πιο πρόσφατη και ίσως πιο ανησυχητική περιγραφή για το «Hy-Brasil» ήταν μια συνάντηση με UFO τον Δεκέμβριο του 1980. Ο «μύθος» λέει ότι διάφορα άγνωστα σκάφη αναφέρθηκαν κοντά στην «RAF Woodbridge», μια στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκείνη την εποχή. Ο λοχίας Jim Penniston ισχυρίστηκε ότι άγγιξε ένα από τα ιπτάμενα αντικείμενα που είχαν προσγειωθεί και στη συνέχεια έλαβε τηλεπαθητικά μια σειρά από δυαδικούς κωδικούς στο κεφάλι του.

Έγραψε τον κώδικα και τον έβαλε να μεταφραστεί, ο οποίος λέγεται ότι απαριθμούσε τις συντεταγμένες αρχαίων τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο, όπως η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας. Σε αυτούς τους κώδικες συμπεριλήφθηκε επίσης η τοποθεσία του «Hy-Brasil» – 52.0942532N 13.131269W – καθώς και έτος προέλευσης για το νησί «8100».

Το πιστεύετε ή όχι πάντως, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι συντεταγμένες αυτές, όταν εισάγονται στους Χάρτες της Google οδηγούν σε μια τοποθεσία στον Ατλαντικό Ωκεανό. Εκεί όπου υπολογίζεται ότι βρίσκεται το «Hy-Brasil».

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook