«Νιώθω ήρεμος και άσκησα την υποχρέωση που έχω» λέει ο γιατρός της Τζωρτζίνας

νιώθω-ήρεμος-και-άσκησα-την-υποχρέωσ-1417453

Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθεσε στην ανακρίτρια για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας

Με την σημαντική κατάθεση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλίαδη συνεχίστηκε σήμερα η ανάκριση για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ο οποίος έχει αποδοθεί στην μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο κ. Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο είναι ο γιατρός που είχε δώσει μάχη για να κρατήσει το παιδί στη ζωή, όταν εκείνο είχε εισαχθεί στη κλινική του με τετραπληγία, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες, ο γιατρός βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας δήλωσε: «Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιάδης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν η 9χρονη με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Ακόμη είχε συστήσει στην μητέρα να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που όπως εκείνη υποστήριζε ότι έκανε το παιδί. Μάλιστα, είχε παραδώσει στις αρχές τα συγκεκριμένα βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, ο κ. Ηλιάδης, σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook