Νίκος Ζωιδάκης: «Τη διαδρομή μου την έχω κάνει μόνος μου χωρίς καμία βοήθεια»

νίκος-ζωιδάκης-τη-διαδρομή-μου-την-έχ-1483592

Με τη λύρα και τη φωνή του, ο Νίκος Ζωιδάκης έχει ταξιδέψει την κρητική μουσική σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο ίδιος μίλησε για το πώς ξεκίνησαν όλα, για τις καλύτερες συνεργασίες του αλλά και τις χειρότερες.

Παίζετε λύρα από πολύ μικρή ηλικία. Πείτε μας πώς ξεκίνησαν όλα…

Μεγάλωσα σε μια περιοχή των Χανιών η οποία λέγεται Νέα Χώρα και κοντά στο σπίτι μου υπήρχε ένα κρητικό κέντρο διασκέδασης. Από εκεί παρέλασαν όλα τα σπουδαία ονόματα της κρητικής μουσικής.

Πήγαινα, τους έβλεπα και από πολύ μικρός είχα αποφασίσει πως αυτόν τον δρόμο θέλω να ακολουθήσω. Η κρητική μουσική ουσιαστικά μπήκε στη ζωή μου από την ημέρα που γεννήθηκα.

Στα εννιά μου πρωτοέπιασα τη λύρα και από τότε δεν την άφησα ποτέ. Είναι η μόνη ερωμένη που δεν με απαρνήθηκε ποτέ στη ζωή μου. Στον πόνο, στη χαρά, στα εύκολα και στα δύσκολα είναι πάντα εκεί.

Κάνετε την καριέρα που ονειρευτήκατε όταν ήσασταν παιδί;

Πάντα ονειρεύομαι και σχεδιάζω το επόμενό μου βήμα, αλλά στο άμεσο μέλλον. Πολλά από αυτά που είχα ονειρευτεί ωστόσο, όταν ήμουν παιδί, έχουν γίνει πραγματικότητα. Πάντα είχα στο μυαλό μου να ακούγεται ο ήχος της λύρας από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, να ταξιδέψει έξω από τα σύνορα της Κρήτης.

Είμαι τολμηρός και δεν φοβάμαι να ρισκάρω. Για το είδος της μουσικής που υπηρετώ, νομίζω ότι έχω κάνει μια αξιόλογη καριέρα. Τη διαδρομή μου την έχω κάνει μόνος μου χωρίς καμία βοήθεια.

Ο αγώνας και η προσπάθεια συνεχίζονται καθημερινά σαράντα χρόνια τώρα. Πολλοί βέβαια δεν χαίρονται με τη χαρά και την επιτυχία σου, αλλά δεν πειράζει.

Έχετε βιώσει έντονο ανταγωνισμό;

Για να σου πω την αλήθεια, δεν δίνω καθόλου σημασία στον ανταγωνισμό. Πάντα κάνω τη δουλειά μου και σε όποιον αρέσει. Σε όσους δεν αρέσει, είναι δικό τους πρόβλημα.

Ποια είναι η πιο ωραία συνεργασία που έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Έχω την τύχη να έχω συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες. Αρχικά δούλεψα με τους δύο σπουδαιότερους τραγουδιστές του τελευταίο αιώνα στην κρητική μουσική, τον Μανώλη Κακλή και τον Νίκο Μανιά.

Φυσικά μετά ήρθε η επαγγελματική μου συνύπαρξη με την Άννα Βίσση, ένας πολύ σημαντικός σταθμός. Τον λατρεύω, την θαυμάζω και την θεωρώ από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες της χώρας μας.

Μου έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθώ σε ένα κοινό, το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να ακούσει ποτέ κρητικά τραγούδια. Έχω κάνει κι άλλες πολύ ωραίες συνεργασίες όπως με τον Τσαλίκη, τον Αντύπα, τον Ζαφείρη Μελά, την Πάολα, αλλά και με τον κουμπάρο μου Βασίλη Καρρά, τον οποίο θεωρώ το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μου. Εκτός από ένα τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικό πενταγράμμου, είναι και οικογένειά μου.

Η πιο δύσκολη συνεργασία;

Δεν είχα δύσκολες συνεργασίες. Γενικά είμαι πολύ υπομονετικός. Φυσικά κάτι μπορεί να με στενοχωρούσε κάποια συνεργασία, καθώς δεν μπορεί να είναι όλα ρόδινα, αλλά πάντα έκανα υπομονή, προσπαθούσα να κάνω πως δεν βλέπω κάποια πράγματα, μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεργασία.

gossip-tv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook