Νίκος Ξανθουδάκης: «Δηλώνω παρών για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά» | Video

νίκος-ξανθουδάκης-δηλώνω-παρών-για-τ-1656599

Στο ZARPA RADIO 89,6  φιλοξενήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, καλεσμένος του Δημήτρη Παππά, με αφορμή την επιστολή της ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, με την οποία ζητούν άμεση στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού.

«Πιστεύω ότι και οι τρεις βουλευτές προσπάθησαν αλλά στο δικό μας κομμάτι δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν το έκρυψα ποτέ ότι ανήκω σε αυτήν την παράταξη. Παραμένω ένας στρατιώτης της παράταξης».

Ως προς την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, καθώς το όνομά του είχε μετρηθεί στις δημοσκοπήσεις τόνισε πως: «Ναι, είχα δηλώσει επιθυμία να είμαι στο ψηφοδέλτιο, είχε ακουστεί το όνομά μου σε κάποιες δημοσκοπήσεις και μάλιστα ήμουν σε πολύ καλή θέση. Υπήρχε μια συζήτηση, με είδαν, με αξιολόγησαν. Εγώ είμαι ανοικτός αλλά είμαι και στρατιώτης.

Αν μου ζητηθεί έστω και τώρα, θα ζυγίσω τα πράγματα και θα το αξιολογήσω. Αν θα είμαι υποψήφιος» τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος λόγω επαγγέλματος έχει πλήρη γνώση των θεμάτων του νομού.

«Υπάρχει και Εισαγγελέας»

Ως προς την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών, σημείωσε πως «το κακό ξεκίνησε από την αναδιάρθρωση υπηρεσιών που έγινε το 2017. Το είχαμε επισημάνει από τότε πως πρέπει να υπάρξει και ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό».

«Ζητάμε την απόσπαση 20 αστυνομικών από άλλες διευθύνσεις της χώρας, καθώς Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον 40 Δοκίμων Αστυφυλάκων για την ενίσχυση των παραπάνω Υπηρεσιών κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο» σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Αεροδρόμιο Χανίων καθώς από την Κυριακή αναμένεται η έναρξη της τουριστικής περιόδου που θα αυξήσει τις υπηρεσιακές ανάγκες εκεί.  Για τον διαβατηριακό έλεγχο που γίνεται σημείωσε πως «αυτός πρέπει να γίνεται ουσιαστικά. Τα Χανιά είναι πύλη εξόδου προς Ευρωπαϊκές χώρες για πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν τα νόμιμα έγγραφα»

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα της ενδοχώρας:

«Ζητάμε να ενισχυθεί το ΑΤ του Αερολιμένα και η Κάντανος και ο Αποκόρωνας και η  Κίσαμος. Οι Βρύσες έχουν το μεγάλο πρόβλημα και εν συνέχεια η Κάντανος και η Παλαιόχωρα. Τι να κάνει ένας αστυνομικός στην Παλαιόχωρα το καλοκαίρι;» ανέφερε.

Όσο για το κατά πόσο το Υπουργείο θα λάβει υπόψη την επιστολή τους, ο κ. Ξανθουδάκης σημείωσε: « Θέλουν δεν θέλουν θα γίνει. Λέμε στην τελευταία παράγραφο ότι εμείς δεν θα παίζουμε πλέον με την ασφάλεια ούτε των συναδέλφων ούτε των πολιτών. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υπάρχει και Εισαγγελέας».

Ως προς τους αποσπασμένους αστυνομικούς σε βουλευτές και επίσημα πρόσωπα, σημείωσε πως αυτοί οι συνάδελφοι λείπουν από την υπηρεσία ωστόσο αυτό είναι κάτι που προβλέπεται από τον νόμο.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Νίκος Ξανθουδάκης: «Δηλώνω παρών για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά» | Video

  1. Ντροπή ντροπή και ξανά ντροπή..
    Όταν τα σώματα ασφαλείας μπαίνουν στη διαδικασία να μην προστατεύουν και να κάνουν τον πολίτη να νιώθει ασφάλεια τον αλλά να υποστηρίζουν φανερά το κάθε κόμμα…
    Δεν υπάρχει αστυνομικός στους δρόμους όμως ο κάθε βουλευτής έχει από δύο και πάνω..

  2. Όταν τους «Παπαχελάδες & σια»,τους πάνε και τους φέρνουν στα σπίτια τους 10 αστυνομικοί,πώς να μην υπάρχουν ελλείψεις;Πώς μπορούν να ελέγχουν τα…κοτέτσια και τους σταύλους;
    Τον πολίτη βέβαια,τον «προσέχουν» με δακρυγόνα και κλόμπς όποτε χρειαστεί!Σε αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν και περισσεύουν…

  3. Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) οι βουλευτές. Είναι κυρίως οι δεκάδες άσχετοι που έχουν αστυνομική προστασία, η οποία καταλήγει να είναι ορντινατσα τους. Αλλά αυτό δε σχολιάζεται από τον πρόεδρο τους, γιατί θεωρείται εύκολη δουλειά σε σχέση με τις περιπολίες και το κυνήγι των κακοποιών…

  4. «Ο ίδιος λόγω επαγγέλματος έχει πλήρη γνώση των θεμάτων του νομού»
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
    Γι’αυτό φτιάχνουν οι χωροφύλακες δικογραφίες και στέλνουν στα δικαστήρια κόσμο και γελάνε και οι λάμπες στα δικαστήρια. Αλλά συγνώμη αυτός δεν σβήνει κλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook