Βουρλάκης: Μεγαλέμποροι στα άλλα ψηφοδέλτια – Εμείς διεκδικούμε ωράρια και Κυριακάτικη αργία

βουρλάκης-μεγαλέμποροι-στα-άλλα-ψηφο-1282627

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Τρίτης ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», Νίκος Βουρλάκης. Ο κ. Βουρλάκης κατηγόρησε τους δύο συνυποψήφιούς του ότι στηρίζουν τους «μεγάλους» και όχι τη μικρή εμπορική επιχείρηση:

«Στα ψηφοδέλτια και του κύριου Τοπολιανάκη και της κυρίας Κυριακάκη, θα δείτε μεγαλέμπορους, ανθρώπους που έχουν τα καταστήματά τους σε καίρια σημεία, αλλά είναι εντελώς διαφορετικές οι ανάγκες αυτών με τις ανάγκες των ανθρώπων πού έχουν τα καταστήματά τους σε δρόμους υποδεέστερους ή λίγο έξω από το κέντρο των Χανίων.»

Ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου είπε ακόμα ότι τα λόγια του νυν προέδρου διαφέρουν από τις πράξεις του:

«Δε μπορούμε να έχουμε τα ίδια συμφέροντα μεταξύ των μικρών και των μεγάλων. Εμείς δε θα πάμε σε κάποιο πολυκατάστημα να του  κλείσουμε την πόρτα. Μικρή επιχείρηση εννοεί το κράτος μέχρι 250 άτομα προσωπικό. Τι μικρή επιχείρηση είναι αυτή; Αυτό παλεύουμε να αλλάξει και αυτό δε θέλουν ούτε στα πρωτοβάθμια, ούτε στα δευτεροβάθμια, ούτε στα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Γιατί μπορεί ο κύριος Τοπολιανάκης και ο κάθε κύριος Τοπολιανάκης να λέει για αυτοαπασχολούμενους και μικρούς, πάει όμως στην ΕΣΕΕ και ψηφίζει είτε να αλλάξουν καταστατικά για την επιχειρηματικότητα, είτε ψηφίζει 250 άτομα η μικρή επιχείρηση κι έρχεται εδώ και «το παίζει» με τους μικρούς

Ο επικεφαλής του συνδυασμού δήλωσε ακόμα, ότι το νυν προεδρείο του εμπορικού συλλόγου υιοθέτησε το ωράριο των πολυεθνικών:

«Στις αρχές του 2020 το προεδρείο του Εμπορικού συλλόγου που δεν άκουσε τις φωνές ούτε των εμπόρων, ούτε τη δική μας, προχώρησε στο ωράριο των πολυεθνικών. Οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας που είδαν ότι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοια ωράρια, το κατέρριψαν. Έκαναν δηλαδή ωράριο που βολεύει τις μικρές επιχειρήσεις.»

Στην ερώτηση αν ο σύλλογος μπορεί να ελέγξει τα ωράρια των καταστημάτων, ο κ. Βουρλάκης απάντησε:

«Ο εμπορικός σύλλογος είναι καταρχήν συνδικαλιστικό όργανο, δεν είναι ένα εκτελεστικό όργανο που θα πει στην πολιτεία θα κάνουμε αυτό και το κάνουμε αυτό. Συμφέρει την πλειοψηφία των μαγαζιών να είναι ανοιχτά τις Κυριακές; Εμείς λέμε δε συμφέρει γιατί μπαίνουμε σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό με τις μεγάλες εταιρείες. Διεκδικούμε λοιπόν από το κράτος νομοθετικά να κατοχυρώσει την κυριακάτικη αργία ώστε ούτε οι μεγάλοι να ανοίγουν ούτε οι μικροί. Δεν έχουμε την εντύπωση ότι θα ανακόψουμε τον κόσμο από το ψωνίζει στα καταστήματα τις Κυριακές αλλά απευθυνόμαστε στην πλειοψηφία. Ο καταναλωτής θα το δει και θα το κρίνει διαφορετικά που θα πάει και πότε πρέπει να πάει. Εμείς πρέπει να κάνουμε το κουμάντο μας απέναντι στις πολυεθνικές.»

Ακόμα, ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου απάντησε και στην κατηγορία ότι το κατάστημά του είναι εκτός ορίων Δήμου Χανίων:

«Αυτό είναι καταστατικό και δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Λέει στα όρια της επαρχίας Κυδωνίας και τα όρια αυτά περιλαμβάνουν και το μαγαζί μου, και άλλων συναδέλφων που είναι εκτός δήμου Χανίων. Ό,τι λέει το καταστατικό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε.»

Τέλος, ο κ. Βουρλάκης παρέπεμψε στο καταστατικό της ΕΣΕΕ και την κατηγορία ότι στο ψηφοδέλτιό του περιλαμβάνονται εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δεν είναι αμιγώς εμπορικές. «Εδώ μπορεί να μπουν ακόμα και θρησκευτικοί σύλλογοι», είπε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook