Νίκος Βουρλάκης: Δεν είναι δυνατόν ο δήμος Χανίων να λειτουργεί σαν εμπορική επιχείρηση

νίκος-βουρλάκης-δεν-είναι-δυνατόν-ο-δή-864631

Δεν είναι δυνατόν, ο δήμος Χανίων να λειτουργεί σαν μια εμπορική επιχείρηση, τόνισε με έμφαση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Βουρλάκης.

Ο κ. Βουρλάκης τόνισε πως κανείς δήμος δεν πρέπει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, γιατί όπως είπε, οι εμπορικές επιχειρήσεις θέλουν να έχουν μόνο κέρδος, και σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα το κέρδος πάει στους λίγους και όχι στους πολλούς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεκαθάρισε επίσης, πως η παράταξη, δεν πρόκειται να μπει σε καμία διαδικασία παζαριών την επομένη των εκλογών, επισημαίνοντας πως αυτό «δεν είναι στην λογική μας» σημειώνοντας πως «θα στηρίξουμε όποια μέτρα ή αποφάσεις είναι προς όφελος των δημοτών.»

Σε ότι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, ο κ. Βουρλάκης τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να βλέπει ως προέκταση του καταστήματος του τον δημόσιο χώρο, επισημαίνοντας πως στην Παλιά Πόλη ειδικά, κάποιοι καταστηματάρχες δεν σέβονται τίποτα, επιδιώκοντας να την μετατρέψουν σε ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα.

Επεσήμανε επίσης, πως η Λαϊκή Συσπείρωση, λέει ότι πρέπει να υπάρξει ένας κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, που θα εξυπηρετεί και τον καταστηματάρχη και τον κάτοικο και τον επισκέπτη.

Τόνισε μάλιστα πως, αυτοί που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ομονοούν στα πάντα, δήθεν για το καλό της πόλης, με αποτέλεσμα τα Χανιά, να έχουν την σημερινή εικόνα.

Σε ότι αφορά στο πρόσφατο θέμα της επικαιρότητας, του “open mall” που θα λειτουργήσει στην Πλατεία των Νέων Καταστημάτων είπε πως όσοι επιχειρηματίες υπέγραψαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της περιοχής, παραπλανήθηκαν καθώς σε κανέναν δεν εξήγησαν περί τίνος πρόκειται.

Τόνισε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, με ποιους όρους και ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν τα μεγάλα καταστήματα που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάτι που τελικά θα αποβεί σε βάρος των μικρών καταστηματαρχών και των μικρών επιχειρήσεων.

Ανέφερε τέλος πως δεν είναι δυνατόν στο όνομα της αναβάθμισης μιας περιοχής να την πληρώνουν τα μικρά μαγαζιά, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Νίκος Βουρλάκης: Δεν είναι δυνατόν ο δήμος Χανίων να λειτουργεί σαν εμπορική επιχείρηση

  1. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα καταλάβουν ποτε, ότι μόνο εάν λειτουργεί ο δήμος, η Περιφέρεια και το κράτος σαν επιχείρηση , θα δούμε προκοπή.

  2. Ακόμα χρησιμοποιούν τον ίδιο λόγο και την ίδια σκέψη με τη Ρωσία του προηγούμενου αιώνα. Ούτε η Ρωσία πλέον δεν λειτουργεί έτσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook