Νίκος Τζάρας: Ο κόσμος στα Χανιά πέρα από τα ονόματα να δει την ουσία της πολιτικής

νίκος-τζάρας-ο-κόσμος-στα-χανιά-πέρα-απ-1694104

Κάλεσμα για στήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΜΕΡΑ 25 απηύθυνε στους πολίτες των Χανίων ο δικηγόρος και υποψήφιος του κόμματος, Νίκος Τζάρας που φιλοξενήθηκε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη.

Ο κ. Τζάρας, εξήγησε πως το  ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, είναι εκλογική συνεργασία των ΜΕΡΑ 25, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων και συναγωνιστών από τα κινήματα, «που παρεμβαίνει και στις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια στους δρόμους».

« Χωρίς αγώνες δεν μπορούμε να ελπίζουμε τίποτα» ανέφερε και  κάλεσε τον κόσμο «πέρα από τα ονόματα να δει την ουσία της πολιτικής, να σκεφτεί τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα που είναι μπροστά μας και για τα οποία οι λύσεις που προδικάζουν τα μεγάλα κόμματα δεν είναι οι κατάλληλες. Για να δoθούν λύσεις στα άμεσα κοινωνικά προβλήματα, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να ψηφίσεις έναν υποψήφιο παλαιάς κοπής. Πρέπει να στηρίξεις ένα πρόγραμμα, να πάρεις θέση πάνω στα προβλήματα και να πάρεις θέση συμμετοχής στους αγώνες που είναι μπροστά μας. Αυτό που υποσχόμαστε στον κόσμο δεν είναι ούτε ρουσφέτια ούτε εξυπηρετήσεις παλαιού τύπου αλλά αγώνες, αγώνες, αγώνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι» σε συγκυβέρνηση 

Σε καμία περίπτωση το κόμμα δεν πρόκειται να έχει συμμετοχή στην όποια Κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, διεμήνυσε ο κ. Τζάρας, σημειώνοντας πως στόχος είναι να αποτελέσει μια δομική αντιπολίτευση: «Το προηγούμενο διάστημα δεν είδαμε μια ουσιαστική δομική αντιπολίτευση που να μπορεί να θέτει φραγμούς σε ό,τι εφαρμοζόταν αυτόν τον καιρό. Πάρα πολλά από τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στην Βουλή ψηφίστηκαν από κοινού και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ και λέμε ότι αυτά τα κόμματα κινούνται στο ίδιο μνημονιακό και μεταμνημονιακό πλαίσιο.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν 600 μεταμνημονιακοί νόμοι, υπάρχει το Υπερταμείο στο οποίο έχει εκχωρηθεί δημόσια περιουσία, οι ιδιωτικοποιήσεις που τρέχουν σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως στον δημόσιο διάλογο δεν θίγονται μια σειρά από σοβαρά θέματα, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου αλλά «αναλώνονται σε άγονες αντιπαραθέσεις για θέματα που δεν αφορούν τα βασικά προβλήματα των λαϊκών τάξεων, την ακρίβεια, την φτωχοποίηση την φυγή 600 χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, οι πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια.

Το σχέδιο «Δήμητρα»

Ο κ. Τζάρας έκανε λόγο για στρεβλώσεις και αποσιωπήσεις ως προς το σχέδιο «Δήμητρα» ενώ εκτίμησε πως με τον χειρισμό τους στην ΝΔ «πάτησαν την πεπονόφλουδα» με το σχέδιο «Δήμητρα» και μας έδωσαν την ευκαιρία να εξηγήσουμε πως απλά είναι ένας τρόπος πληρωμής με την εγγύηση του δημοσίου, δεν είναι κατάργηση του ευρώ, είναι κάτι αντίστοιχο με τα pass που τρέχουν και με την προκαταβολή φόρου, είναι ένα μέσο με το οποίο παρακάμπτονται οι τράπεζες σε έναν μεγάλο όγκο συναλλαγών και προκύπτει ένα ποσό 2 δισ. ευρώ που είναι καλό να είναι στις τσέπες του Δημοσίου ή αυτών που συναλλάσσονται».

Για το 2015

«Οι τράπεζες έκλεισαν το 2015 όχι με απόφαση του Βαρουφάκη αλλά με απόφαση της τρόικα που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσει τα πράγματα » σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «η ευθύνη για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ανήκει σε καμία περίπτωση στον Βαρουφάκη αλλά την φέρει ακέραια ο Τσίπρας που τράβηξε το χαλί στον Υπουργό των Οικονομικών και προσχώρησε στις απόψεις της τρόικας.» ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖA ότι «προσυπόγραψε τη σύμβαση για τα 14 Αεροδρόμια. Εκχώρησε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στο Υπερταμείο. Αυτοί υπογράφανε ό,τι τους δίνανε. Ακόμα και τις χαρτοπετσέτες υπογράφανε και νομίζανε ότι μοιράζουνε αυτόγραφα»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook