Νίκος Τζανάκης: Έρχεται κορύφωση κρουσμάτων στην Κρήτη – SOS για τα νοσοκομεία

νίκος-τζανάκης-έρχεται-κορύφωση-κρου-1028985

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κρήτη. Τα μοντέλα προσομοίωσης δείχνουν πως ακόμη η επιδημιολογική καμπύλη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της και τα στοιχεία που αποκάλυψε στονΠεριφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Νίκος Τζανάκης, προβληματίσουν.

«Η Κρήτη είναι πίσω 10 ημέρες σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δε έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της καμπύλης. Τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν οι μέγιστοι αριθμοί κρουσμάτων στο νησί», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον παράγοντα που αφορά στο μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορoνοϊού που έχει… κυριαρχήσει στην Κρήτη. Εκτίμησε μάλιστα πως είναι πιθανό η Κρήτη να φτάσει τα επόμενα 24ωρα μέχρι και τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού.

«Ακόμα δεν έχουμε προσμετρήσει τη μεταδοτικότητα του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους. Ενδεχομένως η Κρήτη να φτάσει και τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ημερήσια βάση μέχρι να περάσουμε σε φάση αποκλιμάκωσης», σημείωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Νίκος Τζανάκης.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνουγια τις αντοχές των νοσοκομείων του νησιού.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάλυψη 60% των κλινών σε μονάδες covid στα νοσοκομεία της Κρήτης. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο στις ΜΕΘ και φτάνει το 30% κάλυψης. Αυτά τα ποσοστά πρέπει να διατηρηθούν ώστε να μην πλησιάσουμε τα δεδομένα της Αττικής με ποσοστό κάλυψης που φτάνει το 90%», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε πως «οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό στο Ηράκλειο. Σε λίγες ημέρες η Κρήτη θα κοκκινήσει στον ευρωπαϊκό επιδημιολογικό χάρτη».

creta24.gr 

One thought on “Νίκος Τζανάκης: Έρχεται κορύφωση κρουσμάτων στην Κρήτη – SOS για τα νοσοκομεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook