Νίκος Τζανάκης: Εάν επικρατήσει γρήγορα το “στέλεχος Δ” οι ανεμβολίαστοι θα περάσουν ένα κακό καλοκαίρι

νίκος-τζανάκης-εάν-επικρατήσει-γρήγο-1224488

Δύσκολο αναμένεται και το εφετινό καλοκαίρι σε ότι αφορά την πανδημία της Covid 19 καθώς ο νέος πονοκέφαλος των ειδικών, σχετίζεται με την μετάλλαξη δέλτα, που είναι μεταδοτικότερη κι οδηγεί σε σοβαρότερα συμπτώματα, αλλά και διαφορετικά από τα συνηθισμένα συμπτώματα της λοίμωξης, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, παραθέτει τον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης ακολουθώντας την μεθοδολογία του ECDC, βάσει του δείκτη IR, δηλαδή των αθροιστικών κρουσμάτων 14 ημερών ανά 100.000 πληθυσμού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο κ. Τζανάκης, εάν επικρατήσει γρήγορα το “στέλεχος Δ” οι ανεμβολίαστοι θα περάσουν ένα κακό καλοκαίρι.

Σας παραθέτω τον επδημιολογικό χάρτη της Κρήτης ακολουθώντας την μεθοδολογία του ECDC (βασίζεται στον δείκτη IR δλδ αθροιστικά κρούσματα 14 ημερών ανά 100.000).

Ο χάρτης διαφέρει από τον επίσημο του ΕΟΔΥ που ταξινομεί το Ηράκλειο σε όμοιο επίπεδο (χρώμα) με το Ρέθυμνο που έχει διπλάσιο φορτίο, ενώ ταξινομεί στο πράσινο τα Χανιά που έχει επιδημιολογικό φορτίο >50, σαφώς ψηλότερα από το Ηράκλειο….

Ίσως μέτρησε πολύ το θέμα των μεταλάξεων στην απόφαση αυτή….. Το Ηράκλειο πάντως υποδιπλασίασε τον τελευταίο 14ήμερο τον ημερήσιο κινητό μέσο όρο (10.5) από τον προηγούμενο (20).

Το επόμενο 15θήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο ιδίως για το Ηράκλειο καθότι θα αρχίσει να φαίνεται τυχόν επίδραση του περίφημου Δ στελέχους…. Ας ευχηθούμε να μην επικρατήσει ή εν πάσει περιπτώσει να επιβραδυνθεί η πορεία του…. Ως τότε απαντούμε με το απόλυτο όπλο που είναι ο εμβολιασμός….. Εάν επικρατήσει γρήγορα το στέλεχος Δ που είναι μάλλον αναπόφευκτο, οι ανεμβολίαστοι θα περάσουν ένα κακό καλοκαίρι….

4 thoughts on “Νίκος Τζανάκης: Εάν επικρατήσει γρήγορα το “στέλεχος Δ” οι ανεμβολίαστοι θα περάσουν ένα κακό καλοκαίρι

  1. Είσαι κουραστικός και ψεύτης εσύ και η παρέα ο κόσμος έχει κουραστεί μετά από 1,5 χρόνο κάθε μέρα το ίδιο παραμύθι είναι ψέματα όλα αυτά,,, κάνε εσύ το εμβόλιο σου εμείς δεν το κάνουμε

  2. Μας έχετε κουράσει μετα από 2 χρόνια το ίδιο θέμα κάθε μέρα,, έχετε ξεχάσει από τι πεθαίνουν οι άνθρωποι οι άλλες ασθένειες μόνο κορνωιος όλοι,, ντροπή σας…. Τα εμβόλια δεν είπατε πόσοι πέθαναν απλά κρύβεσαι εσύ και τα μέσα ενημέρωσης… Πείτε μας την αλήθεια πόσο επικυνδυνο είναι το εμβόλιο

  3. Κακό καλοκαίρι με Κούλη ακόμη…στην εξουσία είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε μπολιασμένοι και ..μή! Μην προσπαθείς και εσύ να μας πείσεις κάνοντας τον «καλό» για αποκλειστικά δικό σου…. όφελος!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook