Νίκος Τζανάκης: Χριστούγεννα με υψηλούς αριθμούς διασωληνωμένων και θανάτων

νίκος-τζανάκης-χριστούγεννα-με-υψηλο-1316959

«Θέλω να πιστεύω ότι το ταβάνι των διασωληνωμένων θα είναι το 750, και όχι πάνω από 800, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι μεταξύ 75 και 95», τόνισε ο καθηγητής

«Δυστυχώς μέσα στα Χριστούγεννα θα πάμε με υψηλούς αριθμούς και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τζανάκης Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας .

«Θέλω να πιστεύω ότι το ταβάνι των διασωληνωμένων θα είναι το 750, και όχι πάνω από 800, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι μεταξύ 75 και 95… Θέλω να πιστεύω ότι στις πιο πολλές μέρες δε θα υπερβούμε τον τριψήφιο αριθμό» ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Ο καθηγητής δήλωσε πάντως ότι αυτή την εβδομάδα ήδη έχει ξεκινήσει η επιπέδωση και η ελαφρά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, δηλαδή θα πάμε γύρω 500 με 600 κρούσματα κατά μ.ο λιγότερα από την προηγούμενη, «ελπίζω αυτό να διατηρηθεί, και να μην είναι κάτι πρόσκαιρο, τα μοντέλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί».

«Αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση των θανάτων και των διασωληνωμένων» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε πως «αυτή τη στιγμή περνάμε την κορύφωση που είχαμε δυο εβδομάδες νωρίτερα λόγω της χρονοκαθυστέρησης (μολύνσεων, επώασης – τεστ)».

Σε ό,τι αφορά τις Σέρρες, και με αφορμή το χαμό της Παρθένας Κουτμερίδου, εξήγησε ότι μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατομ. σε όλη την πανδημία.

«Δηλαδή 5 με 6 φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατομμύριο σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική ανά εκατομμύριο».

«Γιατί; Γιατί δεν εμβολιάζονται είναι απλό» τόνισε.

Ο κορονοϊός εδώ θα είναι, δε θα είναι επιθετικός όπως είναι, έτσι θα προχωρήσουμε απ’ ό,τι φαίνεται, εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ερωτηθείσα πάντως για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, σημείωσε ότι η ιατρική είναι βήμα – βήμα, και θα προχωρήσουμε βάσει των μελετών.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει πληρότητα 98% Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια.

Είναι λίγα τα κρεβάτια» τόνισε.

One thought on “Νίκος Τζανάκης: Χριστούγεννα με υψηλούς αριθμούς διασωληνωμένων και θανάτων

  1. Ευχωμαι και προσευχωμαι μέσα σε αυτους να είσαι και εσυ γέρο-κλανιαρη ποντικομουρη τρομογλανε σούργελο. Από πότε ρε φαφουτη ντενεκ οι γιατροί έγιναν οι προμοτάρηδες καί οι διαφημιστές του θανάτου ? Εσύ ρέ ρεζίλι πιθηκάνθρωπε έζησες την άχαρη και μίζερη ζωή σου και τώρα που είσαι με τον ένα πόδα στο τάφο δεν γούσταρεις να ζήσουν οι νέοι ήρεμοι, ξέγνοιαστοι και ευτυχισμένοι και βγαίνεις απο φθόνο κακία καθημερινά χρις να σε ρωτάει κανείς και προφητεύεις θανάτους λες και σου δίνει ποσοστά ο χάρος γελοίε, αχυράνθρωπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook