Νίκος Περάκης: Ξεκινούν οι ακροάσεις για την Παιδική και Εφηβική χορωδία του Δήμου Χανίων

νίκος-περάκης-ξεκινούν-οι-ακροάσεις-γ-1049020

Στον Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε την Πέμπτη ο διευθυντής της Παιδικής και Εφηβικής χορωδίας του Δήμου Χανίων Νίκος Περάκης. 

Ο κ. Περάκης αναφέρθηκε στις εγγραφές που γίνονται στην παιδική χορωδία του δήμου, η οποία, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν δεχόταν παιδιά λόγω κορονοϊού.

«Για δύο χρόνια δεν έχουμε κάνει εγγραφές και έχουμε αποδεκατιστεί, φέτος θα πάρουμε αρκετά παιδιά για να στελεχώσουμε το τμήμα όπως πρέπει», ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι φέτος στη χορωδία επιθυμεί να εντάξει παιδιά από 9 έως 11 ετών καθώς ετοιμάζει ένα έργο το οποίο είναι βασισμένο στην παραβολή του Ασώτου Υιού με κείμενο στα Ελληνικά και τραγούδι στα Αγγλικά.

Η εφηβική χορωδία είναι πλήρης από τα παιδιά που συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές στο παιδικό τμήμα και θα ανεβάσει ένα έργο με μουσική των ABBA σε σενάριο του Γιώργου Καλούτση.

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει ένα παιδί να συμμετέχει σε μια χορωδία ανέφερε: «Αυτό που παίρνουν τα παιδιά είναι η πειθαρχία, η άμιλλα, η συγκέντρωση. Για να συμμετέχει κάποιος στη χορωδία δε χρειάζεται μόνο να έχει καλή φωνή» και συμπλήρωσε: «Παιδιά που έχουν θέμα με την προσοχή και τη συγκέντρωση τα βοηθάει πολύ η μουσική, είναι μια άλλη προσέγγιση». 

Η συμμετοχή στη χορωδία του δήμου Χανίων είναι δωρεάν αλλά όπως σημείωσε ο ίδιος η μουσική «είναι ένα ακριβό σπορ» αν κάποιος επιθυμεί να ασχοληθεί.

Ο κ. Περάκης απάντησε επίσης στο αν τα Χανιά είναι μια πόλη που ασχολείται με τον πολιτισμό, σημειώνοντας ότι «Πάντοτε τα Χανιά είχαν μια πολιτιστική ανησυχία και δεν έχει αλλάξει αυτό»

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στην παιδική χορωδία του δήμου Χανίων μπορούν να επικοινωνήσουν με το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Χανίων στο τηλέφωνο 28213 41613 ενώ οι ακροάσεις για αυτό το Σάββατο  θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Βλησίδη.

Τα παιδιά που θα προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητική βεβαίωση self test και να κάνουν χρήση μάσκας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook