Νίκος Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης “σκίζει” τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων και πριμοδοτεί την “αγορά” πτυχίων από κολέγια»

νίκος-παππάς-ο-κ-μητσοτάκης-σκίζει-1057821

Σε δήλωση για τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τους αποφοίτους των κολεγίων και την ένταξη τους στα Επιμελητήρια προχώρησε ο Νίκος Παππάς με αφορμή το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά:

«Ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Αντισυνταγματικά και προκλητικά, «σκίζει» τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων και άλλων επιστημόνων.

Πριμοδοτεί την «αγορά» πτυχίων από κολέγια αμφιβόλου επιστημονικής επάρκειας.

Βάζει -από το παράθυρο- στο ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ και άλλα επιμελητήρια χιλιάδες αποφοίτους κολλεγίων.

Χωρίς να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Και παραχωρώντας τους επαγγελματικά δικαιώματα ισοδύναμα με αυτά των αποφοίτων πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση διακινδυνεύει, έτσι, το δημόσιο συμφέρον και άλλα θέματα σε δραστηριότητες, όπως τα τεχνικά έργα και η άσκηση οικονομοτεχνικών επαγγελμάτων.

Εξόφθαλμα, εξυπηρετεί συμφέροντα. Αποτελειώνοντας τη «μεσαία τάξη», που τόσο υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της κυβερνητικής αδράνειας.

Στεκόμαστε απέναντι στις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Στηρίζουμε το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ, τους ανθρώπους της αγοράς, στον δίκαιο αγώνα τους.»

zarpanews.gr

One thought on “Νίκος Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης “σκίζει” τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων και πριμοδοτεί την “αγορά” πτυχίων από κολέγια»

  1. Nικολακη, και σε να απο κολεγιο ειναι! Δεν ειχες τα κακαλα να περασεις στο Ελλαδισταν και μου πηγες στις Σκωτιες/Αγγλιες πως τσι λενε Και το πηρες κολεγιοπαιδο ησουνα! Αμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook