Νίκος Παππάς: Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού

νίκος-παππάς-έχω-κάνει-το-καθήκον-μου-α-1199705
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου και συζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Όταν το Σεπτέμβριο του 2016 μέσα σε ένα πεδίο το οποίο ήταν πολλαπλά ναρκοθετημένο και σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για τη χώρα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εξασφαλίζοντας για το Δημόσιο 250 εκατομμύρια ευρώ, θα έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι το κόμμα μας και εγώ προσωπικά θα εγκαλούμασταν κάποια στιγμή από εσάς γι’ αυτό ακριβώς το λόγο» είπε ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας:

«Το δημόσιο δαπάνησε λεφτά, εισέπραξε λεφτά. Ποια λεφτά; Αυτά που είχατε αρνηθεί εσείς συστηματικά να εισπράξετε. Η κυβέρνηση μας και εγώ προσωπικά δεχθήκαμε επιθέσεις, εκβιασμούς, λοιδορίες και συκοφαντίες. Επειδή θελήσαμε πιστοί στο πρόγραμμα μας και στον όρκο μας στο Σύνταγμα να εφαρμόσουμε αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να έχουν άδεια».

Ο κ. Παππάς δήλωσε περήφανος που βρέθηκε σε αυτή τη θέση, απέναντι σε μια «διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για το κοινό νου» όπως χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ.

«Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού, όπως ορκίστηκα να το κάνω και όπως οφείλω να το κάνω. Τα έφερε έτσι η τύχη που η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε μία ημέρα που συνοδεύεται από το αρνητικό ρεκόρ της πανδημίας. Το διαπιστώνουμε αυτό με οδύνη και ταυτόχρονα η υποτιθέμενη αριστεία σας ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Σκανδαλώδες ρυθμίσεις, απευθείας ανάθεσης, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Όποιος νομίζει ότι αυτά θα ξεχαστούν κάνει πολύ μεγάλο λάθος, θα έρθει η ώρα που αυτά θα ελεγχθούν και θα αγχωθούμε αναλυτικά» σχολίασε ο κ. Παππάς.

Απευθυνόμενος στο σώμα των βουλευτών ανέφερε ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «τόλμησε να εισπράξει υπέρ του Δημοσίου». «Καλείστε να ψηφίσετε στο τέλος αυτής της συνεδρίασης. Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία υπερκοστολόγησης, που έγινε για μια προμήθεια ή ένα δημόσιο έργο. Δεν υπάρχει καν κατηγορία ότι εισπράξαμε λιγότερα απ’ όσα θα έπρεπε να εισπράξουμε. Τι υπάρχει; Υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών. Και έχουμε την ΝΔ να υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους αυτής της αστικής διαφοράς. Να αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, να αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων και να σπάει κάθε ρεκόρ σε εθελοδουλίας και θράσους» ανέφερε.

Ο κύριος Παππάς υποστήριξε ότι ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίστηκε με αντιφατικούς ισχυρισμούς τέσσερα χρόνια μετά για να τον κατηγορήσει, συμπληρώνοντας πως η κίνηση του αυτή έγινε επειδή αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και δεσμεύτηκαν τα χρήματα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook