Νίκος Καλογερής: «Είμαστε σε επιφυλακή, περιμέναμε ότι θα είναι έντονο το φαινόμενο»

νίκος-καλογερής-είμαστε-σε-επιφυλακ-1327337

Στο Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της κακοκαιρίας και τις ενέργειες που γίνονται από την Αντιπεριφέρεια.

«Περιμέναμε ότι θα είναι έντονο το φαινόμενο, είμαστε σε επιφυλακή», τόνισε ο Αντιπεφεριάρχης.

«Το χιόνι είναι παντού άφθονο ακόμα και σε υψόμετρο 400-450 μέτρων.  Έκλεισαν οι δρόμοι γιατί τα μηχανήματα εκχιονισμού σταμάτησαν το βράδυ για λόγους ασφαλείας.  Ανοίγουν οι δρόμοι σταδιακά. Το θέμα είναι τα χωριά.  Απ’ ό,τι φαίνεται θα χιονίζει όλη τη μέρα», συμπλήρωσε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε, ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, υπάρχει έλλειψη χειριστών «Έχουμε πρόβλημα χειριστών και έχουμε καταφύγει σε εργολάβους. Οι δήμοι το ίδιο. Συνεννοούμαστε όλοι μαζί. Κινητοποιήσαμε πολλές δυνάμεις. Και στην πόλη των Χανίων έχουμε μηχανήματα σε επιφυλακή.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης και στις ενέργειες που γίνονται ώστε να μην κλείσει και η Εθνική Οδός σε κάποια σημεία που υπάρχει χιονόπτωση. «Στην Εθνική οδό έχουμε δύο ομάδες μηχανημάτων στην περιοχή του Αποκόρωνα και στα Χανιά», είπε ο κ. Καλογερής

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, ζήτησε από τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Δεν είναι μέρα για εκδρομές γιατί θα αποτελέσουν εμπόδιο στα μηχανήματα. Ας ανοίξουν οι δρόμοι και έχουν ευκαιρία να χαρούν το χιόνι όσες μέρες θέλουν», είπε κλείνοντας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook