Νίκος Καλογερής: «Δεν «παίζει» θέμα συμφωνίας Αρναουτάκη – ΣΥΡΙΖΑ για θέσεις αντιπεριφερειαρχών»

νίκος-καλογερής-δεν-παίζει-θέμα-συ-861927

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στον SUPER FM 89,6 και στον Δημήτρη Παππά, o Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, «Κρήτη η Ζωή μας», μίλησε για τις επικείμενες εκλογές, τα πεπραγμένα της θητείας του, ξεκαθάρισε θέματα και «σενάρια» που ο κόσμος «χρεώνει» στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ παραδέχθηκε πως σε σε λίγο καιρό ενδέχεται να είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

«Μολονότι διανύουμε μία περίοδο που δεν θα την έλεγα «ειδυλλιακή» πιστεύω πως θα πάρουμε τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή. Υπάρχει πιθανότητα να αναλάβω την Αντιπεριφέρεια Χανίων, αλλά θα γίνει ό,τι επιλέξει ο Περιφερειάρχης» υποστήριξε ο Νίκος Καλογερής, ενόψει των επικείμενων εκλογών που παραδέχθηκε ότι του είναι πλέον δύσκολο να υποστηρίζει την Περιφέρεια από το Ηράκλειο και λόγω κόπωσης, αλλά και οικονομικών.

Ο κ. Καλογερής διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν την παράταξη Αρναουτάκη να έχει συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για για θέσεις αντιπεριφερειαρχών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει  καμία απολύτως συμφωνία…

Ίσως ένα δύο πρόσωπα, επιλογές από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν κάποιους συνειρμούς, αλλά σε συζήτηση που έγινε με τον Σταύρο Αρναουτάκη, ομολόγησαν κι οι ίδιοι ότι δεν υπάρχει τίποτα προαπαιτούμενα, τίποτα συμφωνημένο. Δεν «παίζει» λοιπόν αυτό το θέμα… Μιλώντας για την «εμπλοκή» της Περιφέρειας στο θέμα των έργων στα Μεγάλα Χωράφια, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τόνισε «πως το έργο αυτό δεν είναι της Περιφέρειας. Είναι εθνική οδός και είναι έργο του Υπουργείου, το οποίο έχει πιο χρονοβόρες διαδικασίες για να αναπτύξει ένα έργο. Για τα δεδομένα του Υπουργείου θα έλεγα πως με τις πιέσεις της δικές μας και του ΟΑΚ, πήγε αρκετά καλά. Σε 5-6 μέρες, σύμφωνα με τον εργολάβο, τελειώνει το επίχωμα για να δοθούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας και να σταματήσει η ταλαιπωρία των οδηγών στο φανάρι και φιλοδοξούμε μετά από περίπου τρεις μήνες να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο».

Αντίστοιχα αναφέρθηκε και στις «ευθύνες» της Περιφέρειας στο ΒΟΑΚ: «Εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσει αρχικά με έγγραφο από το υπουργείο, τίνος είναι η ευθύνη στον ΒΟΑΚ. Το έργο είναι ενταγμένο στα Ευρωπαϊκά δίκτυα και κατά το νόμο η ευθύνη ήταν του Υπουργείου. Μετά από απαραίτητες συνεννοήσεις η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ελαφριά συντήρηση του ΒΟΑΚ, όπως πχ να ανάβουν οι κόμβοι και να γίνουν κάποιες διαγραμμίσεις στην Εθνική.

Τα 8,5 χρόνια της θητείας του ως επικεφαλής στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού σχεδιασμού ο κ. Καλογερής έχει μεγάλη προσφορά με σημαντικά έργα ξεχωρίζει την υλοποίηση του Περιουσιακού Χωροταξικού. Γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις και για αυτό ξεκαθάρισε πως όσα ακούγονται για την Περιφέρεια, σχετικά με τα παραπάνω χρήματα που «ρίχνει» στο Ηράκλειο σε σχέση με τα Χανιά «είναι μύθος…

Αυτή τη στιγμή π.χ κάναμε έναν σχεδιασμό για τα απορρίμματα σε όλη την Κρήτη, καταφέραμε και δεσμεύσαμε άνω των 100 εκατομμυρίων δημόσιους πόρους, με κοινοτική χρηματοδότηση. Υλοποιήσαμε πρώτοι από όλους τον περιουσιακό σχεδιασμό μας και έρχεται η νέα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει το νόμο, αλλάζει τις προϋποθέσεις, αναθεωρούμε τον σχεδιασμό μας και πάλι είμαστε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα που αποκτήσαμε πρώτοι πρόσβαση σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις.

Για το θέμα διαχείρισης απορριμάτων και ΔΕΔΙΣΑ: «Τα Χανιά επωφελήθηκαν από το δικό μας ΠΕΠ, με ένα έργο περίπου 10 εκατομμυρίων και εκσυγχρόνισαν το εργοστάσιό τους, που ήδη δουλεύει εδώ. Παράλληλα καταφέραμε να μη μπει η ΔΕΔΙΣΑ σε ένα μεγάλο «χωνευτήρι» μαζί με τους υπολοίπους, παρόλο που το ήθελαν κάτι τέτοιο οι Ηρακλειώτες».

Για το θέμα της προστασίας των ακτών: «Ολοκληρώνονται σε όλη την Κρήτη οι βιολογικοί καθαρισμοί, ξεπεράστηκε η εμπλοκή στον Αποκόρωνα, όπου ήταν ένα έργο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων το οποίο όμως για να ολοκληρωθεί πλέον σύμφωνα με τη  συμπληρωματική μελέτη θα πάει στα 21 εκατομμύρια, για να έχει και ο Αποκόρωνας ένα μεγάλο αναπτυξιακό «εργαλείο» στα χέρια του. Παράλληλα εξασφαλίσαμε χρηματοδότη για την Παλαιόχωρα, η Σούγια προχωράει μέσω του Υπουργείου και θα προχωρήσουμε και στους οικισμούς της ενδοχώρας. Επομένως μπορούμε να πούμε ότι από πλευράς προστασίας του Περιβάλλοντος, πάμε πολύ καλά…»

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής κάλυψης Κρήτης ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος υποστήριξε πως «δεν εξαρτάται τόσο πολύ από εμάς. Αντιλαμβάνεστε ότι το «παιχνίδι» παίζεται στα Υπουργεία και μάλιστα ξεπερνάει και τα σύνορά μας, αφού έχει να κάνει με συμφωνίες όμορων κρατών».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Νίκος Καλογερής: «Δεν «παίζει» θέμα συμφωνίας Αρναουτάκη – ΣΥΡΙΖΑ για θέσεις αντιπεριφερειαρχών»

  1. Χαχαχα το ζητημα είναι ειναι αληθεια ο προεκλογικος αγων η θα παιξει συνεργασία Αρναουτακη Μαρκογιαννακη στο β γυρο?Θα απαντησει κάνεις…..γιανα ξερουμε ηντα θα ψηφισουμε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook