Χανιά | Νίκος Καλογερής για το Λόφο Καστέλι: Να βρούμε λύση έξω από το δίλημμα «ξενοδοχείο ή κατάληψη»

χανιά-νίκος-καλογερής-για-το-λόφο-καστ-1102643

Στο ζήτημα των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι, υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες εξελίξεις, με την απόσυρση της αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε τον χώρο και την άμεση επανακατάληψη του ιστορικού αυτού κτηρίου της πρώην 5ης Μεραρχίας από συλλογικότητες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, στις δημόσιες συζητήσεις και τις τοποθετήσεις φορέων και κατοίκων που ακολούθησαν το περασμένο έτος την λήξη της κατάληψης, είχε δηλώσει εξ’ αρχής και συνεχώς, πως δεν θεωρεί την πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης για δημιουργία ξενοδοχείου στην συγκεκριμένη θέση ως την καλύτερη δυνατή, κρίνοντας ότι πρωτίστως το Πολυτεχνείο ως ιδιοκτήτης οφείλει να δείξει μεγαλύτερη φαντασία στην πρόταση αξιοποίησής του, ώστε αυτή να έχει μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και οφέλη για την Χανιώτικη κοινωνία, αλλά και για το ίδιο το ίδρυμα.

Ταυτόχρονα όμως, είχε τονίσει πως ένα απλό όχι στην προτεινόμενη επένδυση δεν φτάνει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια άλλη συγκεκριμένη πρόταση απέναντι στην ήδη υπάρχουσα.

Σήμερα, τα τελευταία γεγονότα είναι ένα αποτέλεσμα αδιεξόδου, καθώς ούτε η

αστυνομία δεν μπορεί να φρουρεί μονίμως τον χώρο, ούτε συγκροτήθηκε μια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση προς το Πολυτεχνείο για να αποτελέσει

ουσιαστική βάση συζήτησης, ούτε η ανάδοχος εταιρεία και το Πολυτεχνείο Κρήτης προχώρησαν στην υλοποίηση της επένδυσης που είχαν συμφωνήσει.

Άποψη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων είναι πως η μη λύση δεν είναι λύση, ενώ προφανώς η επανακατάληψη του κτιρίου δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή και μας εκθέτει όλους απέναντι στην Χανιώτικη κοινωνία.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και οι φορείς των Χανίων, με μπροστάρη τον τοπικό δήμο, οφείλουμε να βρούμε την λύση, η οποία δεν μπορεί να βρίσκεται στο δίλημμα «ξενοδοχείο ή κατάληψη».

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Νίκος Καλογερής για το Λόφο Καστέλι: Να βρούμε λύση έξω από το δίλημμα «ξενοδοχείο ή κατάληψη»

  1. Σταματήστε να παραπληροφορείτε πια! Δεν αποσύρθηκε η αστυνομική δύναμη, εκδιώχθηκε! Ολος ο κόσμος έχει δει το βίντεο!

  2. Εδώ δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά που έχεις ήδη κ άφηνες τα γεροντάκια στα χέρια της καθε απατεωνισας κ θα κάνεις κουμάντο στο πολυτεχνείο. Βγάλτους ΄τωρα έξω να σε δω! κ βάλε κ λεφτά να φτιάξεις τις αρλούμπες που έλεγες κ εσυ κ ο κλαρινογαμπρός με τη «βιοβλιοθήκη». Παρτε κ τον αλλο λεβέντη το μερακλή το Σφακιανό να ανάψει κανα τσιγάρο με τα καλόπαιδα που κανουνε κατάληψη να καταβεσετε καμία ιδέα ρε παιδί μου όλοι μαζί!

  3. Σε αντίθεση με εσας κ.Καλογερη, χθες Κυριακή επισκέφτηκα με την κόρη μου το μπαλκονι.
    1) Πόρτα ορθάνοιχτη
    2) Τουλάχιστον 250 νέοι που είχαν συνέλευση εκείνη τη στιγμή για τη διαχείριση του χωρου, που έτσι λίγο που έκατσα να ακουσω τι λενε, ακουσα. Να μη γίνει η αυλή Σπλαντζια και να σεβονται τη γειτονιά. Ότι θα εκδιωχνονται κακήν κακώς εμποροι ναρκωτικών ή επίδοξοι βιαστές. Ότι ξεκινάει προγραμμα εκδηλώσεων με ταινίες, καραγκιόζη, θέατρο και συλλογική κουζίνα. Τέλος ότι μαζευονται χρήματα ώστε να φτιάχνουν ορισμένα σημεία στο κτίριο.
    3) Στην 1 ώρα περιπου που μειναμε, εντυπωσιάστηκα με την ροή του κόσμου για να δει ηλιοβασίλεμα. Και κυρίως με τους πολλους τουρίστες που απορουσα πως το έμαθαν.
    4)Παιδακια να παιζουν μπάλα και σε ένα τυπου κάστρο.
    5) γείτονες να χουν φέρει καρέκλες από το σπίτι τους και να κάθονται στη αυλή γεμάτοι χαμόγελο που άνοιξε παλι ο χώρος.

    Πείτε μου λοιπόν κυριε Καλογερη. 9 μήνες που ήταν κλειδαμπαρωμενη η αυλή που ήσασταν? Όταν έβγαινε η ίδια η ΕΛ.ΑΣ και έλεγε ότι αυτό είναι απαράδεκτο? Το ξενοδοχείο δεν το θέλει κανείς και αποδείχτηκε. Όλα τα αλλά λόγια είναι φρουδια. Τόσα κτίρια παρατημενα γιατί δεν μιλάτε? Η πρωην πρυτανεια άδεια. Η γαλλική σχολή ρημάζει. Οι στρατώνες καμμενοι. Το κτίριο που αγοράστηκε για βιβλιοθήκη ετοιμόρροπα.
    Αλλά ξέρουμε γιατί έχετε φαγωθεί με αυτό το κτίριο. Γιατί είναι χώρος πολιτικης σκέψης και ανησυχίας. Γιατί η κυβέρνηση δεν κυνηγάει τη μαφία ή του ναρκέμπορους. Κυνηγάει φοιτητες, εργαζόμενους, συνταξιουχους που θέλουν καλυτερο μέλλον και δε ζουν με σκυφτό το κεφάλι. Επειδή κάποιοι δεν είναι αβουλα ακροδεξιά όντα που σωπασαν και έκαναν γαργάρα τη συμφωνία των Πρεσπών. Για αυτό σας ενοχλεί κ. Καλογερη!!!
    Γιατί δεν μιλάμε για μια απλή αναρχική κατάληψη όπως παιζουν τα ΜΜΕ στην Αθήνα. Στα Χανιά ξέρουμε πολυ καλα ότι το κίνημα γυρω απο αυτον τον χώρο είναι τεράστιο και αποδείχτηκε όταν 200 άτομα το άνοιξαν μέρα μεσημέρι φρουρουμενο ή αποδείχτηκε στην πορεια μετά την εκκένωση με 3000 κόσμο.
    Σας συμβουλεύω λοιπον, να περάσετε από κει να δείτε και να συνομιλησετε!

  4. Δυστυχώς για σένα κάποιοι το φρόντισαν και 16 χρόνια ενώ ήταν ήδη παρατημενο δεν επεσε! Σε αντίθεση με κάτι πετρες και σοβάδες που έπεφταν ανά καιρους στην Αγορά, το ρολοι κι αλλά κτήρια μη κατειλημμεμα. Αντίθετα τέτοια τυχη φαίνεται να έχουν η Γαλλική Σχολή, η Βίλλα Κούνδουρου, το γκρεμι που πήραμε για βιβλιοθηκη, ενώ τέτοια είχε το Πολεμικό Μουσείο.
    Όσον αφορά το κίνημα που αναφέρεις, σαν καλός καναπεδακιας, ήταν αυτό που παλευε και παλευει. Και πετυχαίνει πολλα που σε άλλους νόμους φαντάζουν αδυνατα. Επίσης μ’αρέσουν τα επιχειρήματα είμαστε τελευταίοι σε όλα… Ποια ειναι αυτα τα ολα? Γιατί δεν μιλάτε με επιχειρήματα συγκεκριμένα? Μήπως γιατί φέρετε κι εσείς ευθυνη? Μήπως γιατί δεν τολμάτε να βρείτε ευθυνες από τους τοπικους «Αρχοντες» ενώ ταυτόχρονα τα βάζετε με τον διπλανο σας?
    Επσιης ποια μυαλά αντιδρουν σε κάθε αλλαγή στην πολη? Είτε είναι ποδηλατοδρομοι, είτε δημόσιοι χώροι κτλ κτλ? Γιατί κατά βάση είναι κάτι βολεμένοι καναπεδακηδες που δε θέλουν αλλαγές μεγάλες.

  5. Έχει δίκιο ο Καλογερής. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση…
    Αυτή υπάρχει και υλοποιείται αυτή τη στιγμή με τεράστια συμμετοχή.
    Ελάτε στις 7μμ κάθε μέρα εάν θέλετε να συνδιαμορφώσετε τον Λόφο Καστέλι

  6. Καθηγητές δημοσίου με το φρεντο ανα χείρας κ τα μιστά να πέφτουνε που έκαναν δεν έκαναν 1 μηνα μάθημα κ αυτο με το ζορι, με 5-10 airbnb , οι συνεχιστές του Τσουρή . Θα τρίζουνε τα κοκαλα του.

    ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook