Νίκος Χαζιράκης: Θα ολοκληρώσουμε το Πολεοδομικό Σχέδιο των Χανίων, ακόμα κι αν δυσαρεστήσουμε κάποιους

Για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής όσον αφορά στο δημόσιο χώρο και πάταξη των αυθαιρεσιών όπου διαπιστώνονται, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Χανίων, Νίκος Χαζιράκης, σε συνέντευξή του στον Super FM 89.6.

O κ. Χαζιράκης μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM με τον Περικλή Κουκλάκη, αποκάλυψε τις προθέσεις της ομάδας να ολοκληρώσει την καταγραφή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου μέσα στην θητεία της, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να γίνει αυτό παρά τις όποιες… δυσαρέσκειες.

Τέλος στις αυθαιρεσίες από τα περίπτερα

Αποβολή των ιδιοκτητών και απομάκρυνση περιπτέρων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χανίων εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για όσες περιπτώσεις έχει λήξει το χρονικό πλαίσιο μίσθωσής τους ενώ θα ξηλώνονται και περίπτερα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

“Χαρακτηριστική περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης αποβάλλεται και το περίπτερο απομακρύνεται από το σημείο, είναι αυτό στην οδό Κυδωνίες έξω από τα ΚΕΠ στο Δημαρχείο Χανίων”, τόνισε ο κ. Χαζιράκης.

Αναφέρθηκε δε και στις αυθαιρεσίες περιπτέρων στα όρια του Δήμου, όπου έχουν “μετατραπεί σε mini-market”-όπως σχολίασε-, τονίζοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνει πρώτα μια προειδοποίηση στους καταστηματάρχες, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και θα ξηλώνονται οι κατασκευές.

Λύθηκε το ζήτημα με τις χρηματαποστολές έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος

Εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι τεχνικές μελέτες ώστε να γίνεται η στάθμευση των οχημάτων των χρηματαποστολών στον χώρο του πάρκινγκ της Τράπεζας της Ελλάδος, ζήτημα που θέσαμε από την πρώτη στιγμή σε υψηλή προτεραιότητα, τόνισε ακόμα ο κ. Χαζιράκης.

Τόνισε δε ότι ευτυχώς η Τράπεζα κατάλαβε το σκεπτικό και συμφώνησε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και έτσι πλέον τα φορτηγάκια των χρηματαποστολών δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία στο κέντρο των Χανίων.

Σε 2 χρόνια θα έχουμε οριστικοποιήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ)

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας αναφέρθηκε επισταμένως και στο ΓΠΣ λέγοντας πως ο Δήμος έχει εκκινήσει και πάλι τις διαδικασίες και υπολογίζεται ότι μέσα σε 2-3 χρόνια το Σχέδιο θα είναι ολοκληρωμένο.

Μάλιστα τόνισε ότι “είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμα και αν δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, αφού σε κάποια σημεία που κάποιος θεωρούσε ότι μπορεί να χτίσει, μπορεί να χαρακτηριστούν ως αγροτική ή κτηνοτροφική ζώνη”.

Οι επιτροπές που έχουν συσταθεί εξετάζουν τις ενστάσεις για τον καθορισμό που έχουν κάνει οι ειδήμονες, ενώ τώρα αναμένεται να αποφασιστεί πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία βάσει και των προτάσεων που έχουν γίνει.

Ως υπεύθυνος και για τα θέματα Δημοτικής Περιουσίας, ο κ. Χαζιράκης αναφέρθηκε στις διεργασίες που προωθούνται για αξιοποίηση των ακινήτων που έχει ο Δήμος και για την αναπροσαρμογή των τιμών σε μισθώματα προς ιδιώτες.

Τέλος, στο ζήτημα των προστίμων για παραβάσεις σε πολεοδομικά ζητήματα ακόμα και για αρκετά χρόνια πριν, για τα οποία ενημερώνονται οι πολίτες τώρα από τον Δήμο, είπε ότι αφορούν στο σύνολό τους “προίκα” στον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους και πλέον μπορούν εύκολα να απαλλαγούν από αυτά, με την υποβολή τους στον νόμο που τακτοποιεί τα αυθαίρετα.

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η πολεοδομια στα Χανια ειναι οτι χειροτερο. Αιωνες για να βγει μια αδεια.
    Αξιολογει κανεις τους υπαλληλους;
    πανω απο 200 αδειες ειναι σε αναμονη…

  2. Ποιος είναι ο κύριος; Αυτος που τις προάλλες έμεινε κλειστή η πολεοδομία του Αγίου Νικολάου και υπάλληλος έλεγε ότι τους έδωσε άδεια ο Αντιδήμαρχος γιατί γιόρταζε; Και μη μου πείτε για πολιούχο της Σουδας επειδή είναι εκεί η υπηρεσία γιατί η Πολεοδομία έμεινε κλειστή στις 21.11 ημερα της πολιούχου των Χανίων.

    Κύριε Χαζιράκη πριν κουνήσεις το δάχτυλο στους πολίτες σοβαρέψου λίγο.

  3. Κύριε Χαζιράκη, με το περίπτερο στην οδό Μουσούρων στον Κάτολα όπου το ψυγείο του πατάει πάνω στη γραμμή των τυφλών σκοπεύεται να κάνετε κάτι; Έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα με τουρίστες που σκοντάφτουν πάνω του, και πήρατε και βραβείο προσβασιμότητας ΑΜΕΑ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ