Νίκος Χαζιράκης: Ο κόσμος να ψηφίσει τους ικανούς, όχι τους… κουμπάρους

νίκος-χαζιράκης-ο-κόσμος-να-ψηφίσει-το-865491

Πανέτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου έδειξε ο Νίκος Χαζιράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον SUPER FM 89.6.

Στον απόηχο της χθεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης του Παναγιώτη Σημανδηράκη, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε ενώ για τον ρόλο του στο ψηφοδέλτιο σχολίασε:

«Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη και επικοινωνούμε, οπότε δεν το σκέφτηκα πολύ όταν μου έκανε την πρόταση.»

Για την επόμενη ημέρα, επισήμανε ότι «πρέπει να δούμε την πόλη εντελώς διαφορετικά απ’ οτι τώρα. Το «πιο νέοι» παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Έχω ασχοληθεί σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια, και οι μεγάλοι σε ηλικία δεν παίρνουν πρωτοβουλίες και είναι «αραχτοί». Προσφέρουν, αλλά αρκεί αυτό, είναι δραστήριοι, έχουν ιδέες;»Ακόμα, απάντησε για την απειρία της πλειονότητας του συνδυασμού «Για τα Χανιά»:

«Αυτοδιοικητική εμπειρία υπάρχει από λίγους, όμως δεν σημαίνει οτι δεν συμμετείχαμε σε όσα αφορούν όλους τους πολίτες της πόλης. Ασχολούμαστε με διάφορα θέματα και έχουμε άποψη και εμπειρία. Στα γραφεία μας δουλεύουν εδώ και καιρό άτομα, από 3-4 μήνες πριν που νοικιάσαμε τα γραφεία μας και κατεβάζουν προτάσεις για το πρόγραμμά μας. Οι ομάδες θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να στηρίζουν τους δημοτικούς συμβούλους που θα εκλεγούν. Ξέρουμε καλά τη δουλειά μας και θα το δει και ο κόσμος όταν εκλεγούμε.»

Την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν 49 δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώτος ίσως εκλέξει 14-15 συμβούλους. Αυτοί δεν αρκούν για να διοικηθεί ο δήμος. Αν δεν υπάρχουν άτομα συνεννοήσιμα που έχουν κάνει προεργασία, έχουν φέρει προτάσεις, είναι σοβαρό πρόβλημα.

Ο κόσμος να αναρωτηθεί και να αξιολογήσει αν ο συγγενής ή ο κουμπάρος είναι όντως ικανός, και όχι να το ψηφίσει απλά για επειδή τον γνωρίζει. Εγώ θέλω να ψηφιστώ επειδή ο κόσμος με θεωρεί ικανό, επειδή μπορώ να προσφέρω, όχι λόγω προσωπικών σχέσεων.»

Κλείνοντας, στάθηκε στην ανάγκη όλοι να έχουν την διάθεση ώστε τα Χανιά να αλλάξουν κατεύθυνση:

«Αν χρειαστεί θα παραμερίσω το γραφείο και θα τρέχω για το δήμο, είμαι απόλυτα έτοιμος όπως όλοι στο συνδυασμό μας. Θα είμαστε πιο αυστηροί. Πως γίνεται τα δικαστήρια να άδειασαν ξαφνικά και να μην παρκάρει κανείς; Αυτό είναι πολύ απλό, δεν μπορεί να γίνει σε μερικούς κεντρικούς δρόμους. Οι 49 δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να έχουν ένα μικρό ρόλο εισαγγελέα. Δεν γίνεται να πίνουμε καφέ και όλοι γύρω μας να παρανομούν.

Σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν αξιόλογα άτομα, ας είναι οι πιο ικανοί, οι πιο διαλλακτικοί, με τις πιο φρέσκες ιδέες, να αλλάξει η νοοτροπία. Η δική μας κατεύθυνση είναι σωστή. Ο κόσμος έχει καταλάβει οτι ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Έχει καταλάβει το σύστημα του Κλεισθένη, πρέπει στο δημοτικό συμβούλιο να υπάρχουν άτομα με πολύ διαφορετική νοοτροπία από το παρελθόν.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook