Netflix: Νέα περικοπή θέσεων εργασίας μετά τη μείωση των συνδρομών

netflix-νέα-περικοπή-θέσεων-εργασίας-μετά-τη-1473669

Έναν νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας ανακοίνωσε το Netflix, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης αλλά και αυξημένο ανταγωνισμό.

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας και του streaming ανέφερε ότι περικόπτει 300 ακόμη θέσεις εργασίας – περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού του – κυρίως στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση να «κόψει» 150 θέσεις εργασίας τον περασμένο Μάιο.

Η μεγάλη απώλεια συνδρομητών τον Απρίλιο για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία φαίνεται πως οδήγησε την εταιρεία στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία τον τελευταίο καιρό εξερευνά μια υπηρεσία που να υποστηρίζεται από διαφημίσεις και καταπολεμά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, καθώς προσπαθεί να τονώσει την ανάπτυξη.

«Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας», ανέφερε η Netflix σε δήλωσή της την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι συνεχίζει να πραγματοποιεί προσλήψεις σε άλλους τομείς.

Ενώ το Netflix έχει 220 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και παραμένει ο ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά streaming, έχει αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια με την κυκλοφορία ανταγωνιστικών πλατφορμών όπως η Disney Plus και το Prime Video της Amazon.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης πρόσφατα μια σειρά από αυξήσεις τιμών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, οι οποίες συνέβαλαν στις απώλειες των συνδρομητών της.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει το BBC, αναμένει ότι ο αριθμός των συνδρομητών της θα μειωθεί κατά άλλα δύο εκατομμύρια τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, αφού μειώθηκε κατά 200.000 νωρίτερα φέτος.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στο Netflix έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στις ΗΠΑ ότι η έκρηξη της αγοράς εργασίας που γνώρισε η χώρα από τότε που η πανδημία πλησιάζει στο τέλος της.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook